Pazar günü Ali Dağı mesire alanındaydık. Bir kaç dostla hasbihâl etmek ve temiz hava almak amacıyla, baharın güzelliğine tanıklık edip, doyunca yaşamak istedik. Görünen o ki, Ali Dağı ve Beş Pınar mesire alanı, Adıyaman’ın piknik ihtiyacını giderebilecek durumda. Çünkü her ağacın altında bir aile işgal etmiş, piknik yapıyordu. Daha sessiz bir yer bulmak amacıyla, Ali Dağ’ının Güney kısmına gittik. Ancak orada daha da güzel bir etkinlikle karşılaştık. Bir grup gelmiş, Yamaç Paraşütü yapma hazırlığındaydı. Hem şaşırdık, hem sevindik ve mutlu olduk. Çünkü Adıyaman’a böylesi yakın bir yerde, yamaç paraşütü gerçekten çok güzel bir düşünceydi. Art arda açılan paraşütlerle havalan paraşütçüler, gökte kuş gibi uçarak, çok harika manzaralar sergiliyorlardı. Henüz öğrenme aşamasında olanlar olduğu gibi, işini profesyonelce yapanlar da vardı. Ardı ardına havalanan paraşütlerle dans edercesine havada taklalar atanlar bile vardı. Havalananların bir kısmı yeşil tarım alanlarına iniş yaparken, bazıları da tüm maharetlerini sergilercesine kalktıkları yere tekrar iniş yapıyorlardı. Anlaşılan o ki Ali Dağ’ındaki hava ve ortam, yamaç paraşütü yapmaya gayet elverişliydi.

Dayanmayarak yaklaştım ve “siz Adıyamanlı mısınız?” dedim. “Evet, Adıyamanlıyız” cevabını alınca, hem hayret ettim, hem de çok sevindim. Gerçekten Adıyaman’da hele Adıyamanlıların da böylesine güzel bir spor etkinliği yapmaları mutluluk vericiydi. Bu işi yapan “elliye yakın kişi var” demeleri de daha da mutlu etti bizi. Ali Dağ’ının Güneyinde havalanan paraşütçülerin yanı sıra, Doğu kısmında da öğrenme amaçlı antrenmanlar yapılıyordu.

Düşünebiliyor musunuz, bir an da kuş gibi havalanıyorsunuz!

Ormanlık alanın üzerinde uçuyorsunuz, tarım alanlarının üzerinde bir yükseliyor, bir alçalıyorsunuz!

Atatürk Barajı’nı o sonsuz, doyumsuz maviliğiyle girift olup, özgürce göz göze geliyorsunuz!

Adıyaman’ı kuş bakışı tepeden seyre dalıyorsunuz!

Harika bir duygu, harika bir adrenalin, mutlu ve huzurlu bir görsellik!..

Ha biraz da cesaret meselesi tabi!

Paraşütçüler, piknik yapanlara harika bir görsellik sundular,

Seyri çok hoş olan bu paraşütçüler kadar, eminim ki uçuşu daha da hoştur.

Mademki yamaç paraşütü yapmaya uygun bir yer ve rüzgâr sirkülasyonu uçuş yapmaya uygun bir yer, o zaman bunun değerlendirilmesi, paraşütçülerin daha da uçuşlarını artırmaları için teşvik edilmeli, destek çıkılmalıdır.

Hacı Aşık kardeşimiz, ve Ressam-Yazar Necip Aydın’la bizim de ilgimizi çektiğinden , Necip beyin objektifinden Ressam gözüyle anı bolca resmeyledik..

İnsanların ilgisini çeken, ilginç gelen, farklı spor aktivitelerinden biridir yamaç paraşütü!

Bu sporu çok yapmaya meyilli olduğu, meraklı bakışlardan, yaklaşımlarından ve hayranca bakışlarından anlamak mümkündü.

Elli olan sayıları daha da arttırılmalıdır.

Bu işe daha profesyonelce yaklaşılmalı ve yetkililer ellerinden geleni yapmalılar ve gereken desteği vermelidir.

İnsanları cezbeden, uçuşu kadar seyir zevki de çok güzel bu aktivitelerin devamlılığı sağlanmalıdır.

Gerçekten gökyüzüne farklı bir güzellik katmaktadırlar.

Değerlendirilebilir, neden olmasın!

O an, çok farklı, kaliteli, güzel, mutlu ve huzurlu zaman geçirdik ve keşke herkes bu yamaç paraşütünden faydalansa, her vatandaş uçabilse, göklerde kuşlar gibi özgürce…

“Valiliğin, Belediyenin ve bu işle iştigal eden ilgili kurumların, bu işe daha çok el atmaları gerekiyor” konusunda dostlarla ortak bir kanıya vardık.

Kerim BAYDAK

[email protected]