Kültürümüzün, coğrafyamızın, Türk halk biliminin en önemli dalı Türk Halk Müziği nesiller boyu bizi bize anlatmıştır. Bu kültürün devam edebilmesi için gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında çalışmalarına devam eden Zara’nın son albümü "Zamanı Geldi" müzik marketlerde yerini aldı.

Her daim sürprizleriyle bizi şaşırtan Zara, bu albümünde Türk Halk Müziği albümünün yanı sıra farklı bir tarzda da karşımıza çıkıyor. "Zamanı Geldi" albümünde hediye olarak sunulan "702li yıllar" (Aranjmanlar) albümü Sezen Aksu, Özdemir Erdoğan, Fecri Ebcioğlu, Selda Bağcan, Nino Varon, Ülkü Aker gibi usta isimlerin eserlerinden oluşuyor. Ayrıca Sanatçı, Mariah Carey’in okuduğu Without You isimli eseri yorumlayarak bir sürpriz daha yaptı.

Albüm akustik piyanoda Ceyhun Çelik ve Zara canlı performansı olup her eserde farklı bir enstrüman kullanılmış; dolayısıyla en fazla 2 enstrüman ve Zara’nın vokali ile hem dinlendiren, hem de bizlere o yılların havasını veren farklı bir tada vermekte.

İlk defa hem Türk Halk Müziği, hem de Aranjmanlar albümlerinde N.Zara Ulus imzasıyla birer beste mevcut."Zamanı Geldi" 12 türküden ve 5 beste türküden oluşuyor. Yalçın Polat, E. Ercan Sezer, İbrahim Can ve N. Zara Ulus besteleri haricinde Karadeniz, Kerkük, Kütahya, Bilecik, Manisa, Muharrem ve Neşet Ertaş ile Kırşehir, Aşık Daimi ile Erzincan, Aşık Veysel ile Sivas, Edirne, Urfa, Tokat, Ordu gibi memleketimizin dört bucağından esintiler var.

Zara icrası hayli zor olan Avşar Bozlağı’nı da kendine özgü yorumuyla okuyarak bir kez daha bizleri hayran bırakacak gibi...

 

Müzik dünyasındaki Türkü soluklu özlemlerimizi dile getiren, kadife sesiyle gönlümüzde taht kurmuş Hemşehrimiz, baş tacımız Zara’yı bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

 

 

 

ZAMANI GELDİ

 

70`Lİ YILLAR ARANJMANLARI

 

(A)

 

1 MAPUSHANE İÇİNDE
2 AVŞAR BOZLAĞI
3 YANDI BAĞRIM
4 KIRKLAR SEMAHI
5 AH İSTANBUL
6 KIRCA`LI ALİ
7 PAYTON GELDİ
8 KAL`ADEN KAL`AYE ŞAHİN UÇURDUM
9 KIZIM DİYOR
10 DERDİMİ DÖKERSEM
11 POTPORİ
     a ) MÜDÜR BEYİN YEŞİL KÜRKÜ
     b ) ABUM ABUM
     c ) YİNE YEŞİLLENDİ
12 a )YOL HAVASI (U.H)
       b)ESER BAHAR RÜZGARI
13 NEM ALACAK FELEK BENİM
14 BEN BİR YAKUP İDİM
15 KIRMIZI BUĞDAY
16 AMAN DAYLER
17 ZAMANI GELDİ

 (B)



1 BENİ UNUTMA
2 YALNIZLAR RIHTIMI
3 HASRET
4 TÜKENECEĞİZ
5 HAYDİ UĞURLA
6 ATLI KARINCA
7 DENİZ VE MEHTAP
8 SEVDİM SENİ
9 TEK BAŞINA
10 BAHARDA KUŞLAR GİBİ
11 SEN İSTEDİN
12 WITHOUT YOU

 

 

 

 

Editör: Adıyaman Haber