Adıyaman İli, Besni İlçesi’nde ilkokula giderken öğretmeninin ``Kim bir türkü söyleyecek`` sorusuna ayağa kalkıp "Ben" diye cevap verdiğinde başlıyor Latif Doğan’ın müzik yaşamı.

25 yıl öncesinin Adıyaman`ı. Televizyon ve radyoya sayılı insan sahip. Sami Kasap, Nuri Sesigüzel, Ali Kızıltuğ ve Mahzuni Şerif`in kaset ve plakları yok satıyor. Düğünler haremlik-selamlık yapılıyor. Kadınların yanına sadece çocuk sanatçılar ve kör çalgıcılar girebiliyor. İlkokul öğrencisi Latif Doğan ilk hayranlarını daha 11 yaşındayken bu düğünlerde ediniyor.

 

İsterseniz bundan sonrasını, Yüreğimizin coşkun sesi, Hemşehrimiz, Onurumuz Latif Doğan’ın kendisinden dinleyelim…

 

"29 Nisan 1967 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdum.Dört erkek,bir kız toplam beş kardeşiz,en büyükleri benim.9 yaşımdayken 1977 yılında babamı trafik kazasında kaybettim.Bu üzücü olaydan sonra okulu bırakıp ailenin en büyük çocuğu olarak çalışmaya başladım. Dokumacılık,taksicilik,pazarlamacılık,araba tamirciliği gibi birçok iş yaptım.

Müziğe başlamam 11 yaşımda Mustafa Yasav’ın (kör Mustafa) yanında bir düğünde darbukayla oldu.O günden bu güne tam 25 yıldır müzikle iç içeyim. Zaten şu anki yorumlarımda ve üslubumda rahmetli Kör Mustafa’nın izleri vardır.1987 yılında evlenip aynı yıl askere gittim.1988 yılında ilk çocuğum Seydi Vakkas dünyaya geldi.Bu arada hayatımı kurduğum müzik gurubuyla düğün yaparak sağlıyordum.Kendi bölgemde sayısız düğün yaparak adımı duyurmaya başladım.Kazandığım parayla Besni’de Doğan FM adlı bir radyo istasyonu ve bir kaset dükkanı açtım.Bunları yaparken amacım para kazanmak değil kendi parçalarımı radyoda çalarak ve kasetlerimi satarak adımı duyurmaktı.Nitekim belli bir süre sonra amacıma ulaşmıştım.Artık başta Adana olmak üzere Gaziantep ve Mersin’de sahne almaya başlamıştım.

Adımın duyulması ile bölgesel televizyonlara konuk sanatçı olarak çağrılmaya başlamıştım.Bu programlarda gösterdiğim performans dikkat çekmiş olacak ki 1995 yılında Gaziantep Olay TV’den program yapmam için teklif geldi.1995-1998 yılları arasında 4 yıl boyunca bir şov programı yaptım.Orda edindiğim tecrübe beklide Küstüm Şov’da nasıl başarılı olduğumun da cevabıdır.Aynı yıllarda Mersin Yemişkumu’nda restoran alarak işletmeciliğe başladım.Öte yandan sahne çalışmalarımda devam etmekteydi. 2000 yılında ilk ulusal kasetim olan ‘Oyun Havası’ piyasaya çıktı.Bu tarzda bir kaset için çok ciddi bir satış rakamına ulaştı.

2001 yılında deprem nedeniyle müzik yasağı gelince işyerimi kapattım.Bu süreç kazandığım her şeyi kaybettiğim bir sürecinde başlangıcıydı.Maddi imkansızlıklar ve moral çöküntüsü içinde ‘Kurtulam Gitsin’i yazdım.Geçirdiğim kötü günlerin isyanı haykırışı olmuştu bu eser. Kurtulam Gitsin albümü piyasaya çıktığında Anadolu’da yer yerinden oynadı diyebilirim. Artık Anadolu beni bağrına basmıştı.Bu albümdeki 3 parçaya klip çekilmesi ve ulusal Tv’ler de yayınlanması ,adımın daha geniş kitlelerce bilinmesine neden oldu. Nihayet Haziran 2003’te ‘Küstüm’ adlı albümüm çıktığında artık ben Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçıydım.Küstüm’ün piyasaya çıkmasından 3 ay sonra İstanbul’a taşındım.Aralık 2003’te Kanal 7’de Küstüm Şov’u yapmaya başladım.

Ocak 2004’te Müyap’ın 2003 yılının en çok satan albüm ödülünü aldım. Ocak 2005’te ise Radyo,Televizyon gazetecileri Derneği 2004 yılını en iyi şov programı ödülünü Küstüm Şov’dan dolayı aldım.

İnşallah sizlerin sevgisine layık işler yapmaya devam edeceğim…Saygılarımla"

 

Latif Doğan’ın "Küstüm" adlı albümüne gösterilen yoğun ilgi, yeni albüm olan "Yar Gelecek"e  de yansıdı... Albümde üç parçaya klip çekildi bunlar;  "Yar Gelecek" "Gardaş" "Ayseli"... Latif Doğan yine yüreğini koyduğu bu albümde de ilgiyi fazlasıyla hak ediyor..Selam sana Bozkırların buğulu sesi...

 

ESERLER

 

 

YAR GELECEK

ABUR CUBUR ADAM

AYSELİM

ŞALVARLI AHMET AĞA

EVLERİNİN ÖNÜ(U.H)

ZEYNEBİM

GARDAŞ(ÇALKAMIŞ)

DERT DERYASI

ACI KALDI

EY HAMAMCI

GÖZÜMDE KALDI

ÇINGIRAKLI YILAN

UNUTAMADIM

ZİLLERİ AL ELİNE

Editör: Adıyaman Haber