Türk Halk Müziği sanatçısı hemşerimiz Tuncay Okutan’ın doğu ve batıyı sentezleyen farklı ve iddialı bir albümü “Anadolu’dan Dünya’ya” dinleyicileriyle buluştu. Tüm seçkin müzik marketlerdeki raflarda yerini alan albüm, türkülere yepyeni bir soluk katıyor.

 

AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner’in de albüme okuduğu şiirle katkı verdiği albüm, Belarus Filarmoni Orkestrası, türkülere yepyeni bir renk kattı.  Yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmaların sonucunda hazırlanan albümün aranjörlüğünü Engin Demirtaş yaptı. Albümde bağlama ustalarından Güray Hafiftaş, nefesli çalgı virtüözü Ertan Tekin, Türkiye’nin en ünlü klarnet ustalarından Göksun Çavdar, Neyzen Ercan Irmak gibi tanınmış yerli müzisyenlerin yanı sıra Hindistanlı sanatçılar ve Belarus Filarmoni Orkestrası da yer aldı.

 

Caz müziği tınılarıyla Hacel Obası türküsü

Albümde yer alan türkülerin neredeyse tamamına eşlik eden Belarus Filarmoni Orkestrası, türkülere kazandırdığı çok sesliliğin yanı sıra enstrümanların muhteşem uyumunu gözler önüne seriyor. Albümde, Hacel Obası türküsünün caz tınılarıyla dinleyicileriyle buluşması gibi pek çok hoş sürpriz yer alıyor. Ötme Bülbül, Bahçede Yeşil Çınar, Gesi Bağları, Karadır Kaşların gibi unutulmaz 14eserden oluşan albümde her yöreden eserler bulunuyor.  Albümün piyasa çıkmasının ardından Tuncay Okutan ve dev orkestrası, dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler vermeye hazırlanıyor.

 

Tuncay Okutan Kimdir?

Müzik hayatına küçük yaşlarda, zamanının ustalarından bağlama dersleri alarak başladı. Daha sonra halk müziğinin farklı icracılarından önemli bir isim olan Cavit Murtezaoğlu’ndan şan ve sahne performans dersleri aldı. Müzik eğitimini bu şekilde sürdüren Okutan, enstrüman çalmanın ve yorumculuğunun yanında söz ve beste çalışmalarıyla da kendinden söz ettirmeye başladı.

 

Birçok büyük şehirde resitaller verdi, yerel ve ulusal televizyon ve radyo programına konuk oldu. Tuncay Okutan, ByUsta ve Ateş Müzik ortaklığında hazırlanan, promosyon ve tanıtım çalışmaları Simit Gazoz Prodüksiyon tarafından yapılan “Anadolu’dan Dünya’ya” projesi için 1,5 yıl çalıştı.

Editör: Adıyaman Haber