Bundan 22 yıl önce.. 

İçişleri Bakanı Meral Akşener bir genelge yayınlar. 

Tarih, 28 Mart 1997'dir ve genelgenin başlığı "Anayasa Ve Yasaların Uygulanmasında Uyulacak Usul Ve Esaslar" şeklindedir.! 

Laf kalabalığı yapmadan, hakkında fetö soruşturması açılan ve dosyası hakkında gizlilik kararı alınan Meral Akşener'in yayınladığı genelgeyi özetleyelim.  

Bakalım buradan bir fetöcü ya da başkabir öcü, tarikat, camaat, ciasal islamcı dernek, vakıf destekçisi çıkartabilecek miyiz?!  

a) Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı hareket eden,  

b) Devletin, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü bozma doğrultusunda faaliyet gösteren, 

c) Bölgecilik, ırkçılık propagandası yapan ve dini veya dini hissiyatı veya dince mukaddes tanınan şeyleri alet ederek faaliyette bulunan kurumlar hakkında tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre kapatılma işlemlerine mahallin en büyük mülki amirince derhal işleme başlanması yasal hükümdür. 

-Ancak yasal durumun böyle olmasına karşılık tarikatlarla bağlantılı bazı özel yurt ve okulların olduğu da gözlenmektedir. 

-Sözkonusu yurtlarda dinin veya dini hissiyatın veya dince mukaddes sayılan şeylerin alet edilerek faaliyette bulunulup bulunulmadığının mülki amirlerce yakından izlenmesi ve bu şekilde faaliyette bulunanların tespit edilmesi halinde kapatılması gerekmektedir. 

-Güvenlik güçlerimiz, özellikle öğrencilerimizin bu tip yıkıcı, bölücü ve irticai yayınlardan korunması açısından bu yurtların yöneticilerini bu konuda uyarmak ve bu yayınların ülke içinde olduğu gibi yurtların dahilinde de okunmasını engellemek görevini tam bir titizlikle yürütmelidirler. 

-Bu cemaat, dernek veya vakıflarca dini duyguları istismar edici, bölücü ve yıkıcı faaliyetler yürütülebileceği ayrıca ehliyetsiz kişilerin menfaat temini amacıyla bu tür işlere girebileceği hususları da göz önünde bulundurulmalıdır.  

-Yukarıda açıklanan nedenlerle Diyanet İşleri Başkanlığı ve dolayısıyla il müftülüklerinin yönetim ve denetimi dışında açılmış olan Kur'an kurslarının bulunup bulunmadığı konusunda bir durum tespiti yapılarak, böyle açılmış Kur'an kurslarının bulunması halinde derhal kapatılarak ilgilileri hakkında yasal takibata girişilmesi gerekmektedir. 

-Vali ve kaymakamlarımız ile belediye başkanlarımızca yapılacak ilk defa memuriyete giriş atamalarında, irticai nitelikte ve bölücü kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarına sızmalarını önlemek için gereken titizlik gösterilecektir.  

-Bunun dışında bazı belediye başkanlarımızın, irticai faaliyetleri nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden Askeri Şura kararıyla ilişikleri kesilen personel konusunu istismar ederek, bu personeli belediyede, belediyeye bağlı işletme veya kuruluşlarda ya da belediyelerin kurduğu veya katıldığı şirketlerde sistemli olarak işe aldıkları rahatsızlık yaratmaktadır.  

-Özel yurt ve vakıf okullarının denetim altına alınması, kanuna uygun olmayanların kapatılması ve sorumlular hakkında işlem yapılması,  

-Güvenlik güçlerince durum izlenerek Cumhuriyet Başsavcılıklarına intikal ettirilecektir. 

-Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere, aşırı dinci kesimden veya yasa dışı örgütlerden muhtemel sızmaların önlenmesi için, personel alımı ve çalıştırılmasının devamlı takip edilmesi, sızan bu tip personelin işine son verilmesi, 

-Ülkemizi çağ dışı bir rejimden ve din istismarının sebep olabileceği muhtemel bir çatışmadan koruyabilmek amacıyla komşu ülkelerin yıkıcı ve bölücü faaliyetlerini önleyici tedbirler paketi oluşturulması 

-Ülke sorunlarının çözümünü "millet" kavramı yerine "ümmet" kavramı bazında ele alarak sonuçlandırmayı amaçlayan ve bölücü terör örgütüne de aynı bazda yaklaşarak onları cesaretlendirici girişimler önlenmelidir.  

-Büyük kurtarıcı Atatürk'e saygısızlığın önlenmesi, 5816 sayılı Kanunun kesin olarak uygulanması. 

...

İçişleri Bakanı Meral Akşener tarafından Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Bakanlığının tüm birimleri ile İl valiliklerine gönderilen genelgeyi okuyunca ortaya çıkıyor ki Gülen cemaati başta olmak üzere Akşener tüm ciasal islamcı gruplar konusunda uyarıda bulunuyor ve yasal işlem yapılmasını istiyor. 

O gün yayınlanan ve altında Akşener imzası olan genelgeyi; cemaat, tarikat ve bilumum fesat yuvası dernek ve vakıflar ile onları besleyen/onlardan beslenen sam amca ya da kraliçe muhiblerinin unutması elbet de beklenemezdi. 

 İşte şimdi, son çırpınışlarını seyrettiğimiz ve Yunanın giderayak İzmir'i yakıp, yıkması gibi son dakika ne zarar verebilirim derdine düşen ciasal islamcı artıkların aslında kimi hedef aldıklarını bilmedikleri de ortaya çıkmış oluyor.  

Bu genelge ile anlaşılmıştır ki "FETÖ'cü" iftirası Meral Akşener'e yapışmaz. Fetö'nün siyasi ayağı araştırılsın önergesine hayır diyenlere ise pek güzel yakışır. Fetöcü fistanı bedenlerine cuk diye oturur.! #akçal 

 29/06/2019 

[email protected] 

(Yeniçağ/Orhan Uğuroğlu'nun 2017 yılındaki yazısından istifade edilmiştir)