Türkiye’nin kazanımlarını hızla tüketen, her gün yeni bir uygulamasıyla karşılaştığımız  DAVAMIZ hükümet modeli AKP’nin, toplumun ana damarlarına, düşün dünyasına enkaz yığmaktan başka hiç bir  şey yapmadığı, mızrağın çuvala sığmadığı net olarak anlaşılmıştır. 

Akp’nin dilinde pelesenk olan “DAVAMIZ” adlı siyaset modelinin, bitmeye doğru yol aldığını herkes görmeye başladı. Bunu aslında akp de görmeye başladı zira farklı arayışlara yönelme durumları bunun göstergesi. DAVAMIZ siyaseti ile nereye  varacaklar, kimlerden ve hangi düşünce yapılarından vazgeçecekler yakında heybelerinden bir şekilde ortaya çıkacaktır. 

DAVAMIZ siyaseti toplumun bir kesimiyle kavgalı olmanın ve bu  kesimle hesaplaşma siyasetinin ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Cumhuriyet yönetiminin kazanımlarıyla hesaplaşma siyaseti güden ve bunuda DAVAMIZ diye siyasette malzeme olarak kullanan akp anlayışı, 2019 seçimleri hasebiyle toplumun ortak değerlerinin tek sahibiymiş gibi bir siyaset anlayışı ile hareket edeceği netleşmiş durumda. Laikliğe aykırı fiillerin odağı olmak ile cezalandırılmış bir partinin, bugün Atatürk’e ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkması, belki de cumhuriyetin bir kazanımı olarak değerlendirmek doğru olur ! Kervanı sürekli yolda düzen  bir siyasi anlayışı, bu gün her durakta gördüğü malzemeyi kullanması,  ülkedeki siyasi boşluğun da varlığını ortaya çıkarıyor. AKP siyasi DAVAMIZ argümanı ile kitleleri pasifize etmiş,  oy kullanan bireylerin düşünmelerine engel olmuştur. DAVAMIZ dediği kutsallaştırılan siyaset anlayışı ile tek terzinin tezgahından geçirilen toplum, akp kanallarına yönlendirilmiştir. Müslümanların adeta kutsal mekanıymış gibi din kisvesiyle makyajlanmış olan akp nin DAVAMIZ siyaseti, oy depolarının düşünmesine engel olmuş, manevi duygularından nemalanmıştır. DAVAMIZ siyasetine uygun prototipler yaratmıştır. Yalaka ve el etek öpen bu prototiplerin tek görevi ne olursa olsun şeref, onur, haysiyet gibi kavramlar dikkate alınmadan toplumun karşısına çıkıp Saray soytarılığı yapmaktır. DAVAMIZ siyaseti MHP’den milliyetçiliği, CHP den ise Atatürk’ü aşırıp yeni  yol ve yöntemle yoluna devam edecektir. Bu aslında yadırganacak bir durumda değildir. Muhalefetin ölü olduğu yerde DAVAMIZ siyaseti her yolu kullanmayı hak  görmektedir. Haklıdır da !

AKP yakında,  CHP’nin  altı okunu alıp kullanırsa, şaşırmamak lazım. Giderek küreselleşen  dünyada, bakkalların AVM’ler karşısında güç yitirdiği gibi CHP’yi bakkal yönetir gibi yöneten muhalefet liderini alıp, AVM’de AKP’nin işletme sahibi olduğu bir yapıya kavuşturursa şaşırmamak lazım. Kemal kılıçdaroğlu AKP’nin bayiisi siyasetiyle, CHP’yi hızla uçurumdan yuvarlamaya götürerek DAVAMIZ siyasetine ortak olmuştur. Bütün partilerin yenilenme hareketlerine giriştiği şu dönemde CHP hareketsiz ve genel merkezinin kapısında TADİLATTAYIZ sessizliği ! Bunun sorgulanmasının zamanı çoktan geçtiği halde,  kıyamet alamet-i muhalefet padişahı Kemal kılıçdaroğlu hala nasıl oluyor da  partinin başında kalıyor anlamak mümkün değil.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              DAVAMIZ siyasetçileri, muhalefetin başında böyle bir davalıya istediği cezayı vereceklerdir, veriyorlar da. Tutmayın küçük enişteyi siyasetiyle, mizah dergilerine kapaklık laflarıyla CHP’yi omurgalarından eden bu siyasi Rambo’nun DAVAMIZ siyaset modelinin mankeni olması, CHP’yi ciddiyetinden uzaklaştırmıştır. CHP giderek kötüleşen ekonomiye alternatif seçenekler sunmamaktadır. Emekçilerin elinden alınanan ekmeğine sahip çıkmamamıştır. Yerlerde sürünen eğitimi dillendirmemiştir. Kaybolan adalet mekanizmalarına sahip çıkmamıştır. Kemal kılıçdaroğlu CHP’yi DAVAMIZ siyasetinin konu mankeni haline getirerek CHP’nin misyonuna hakaret etmiştir. Bu şekilde devam edeceği de  bitmişlik sendromlu teşkilatlardan belli olmuştur.

DAVAMIZ siyaseti, toplumu davalı-davacı ayrımına sokarak, kitlelerin düşün dünyasını ipotek altına almıştır. Bulduğu konu mankenleri DAVAMIZ siyaseti ile Türkiye’yi geriye doğru götürmeye devam ediyor. Toplumun bu DAVAMIZ siyasetini heykelleştiren kesimle sorunu ömür boyu sürecek değildir. Bu ucube heykelle putlaştırılan DAVAMIZ siyasetinin biteceği günler yakındır. DAVAMIZ siyasetinin ömrünü uzatan muhalefettir. Muhalefetin LİDER bulması şarttır.  Peki şu halde lider çıkaracak bir kadro var mıdır ? CHP nerde hakikaten !!!