Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 27 Mayıs 2008 tarihinde Diyarbakır’da yeni bir GAP Eylem Planı açıkladı. Bu açıklama sırasında Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’da ordaydı.

Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın:

06 HAZİRAN 2008 tarihinde ÇELİKHAN NET haber sitesinde yayınlanan açıklamasında; “Açıklanan bir rapor olmaktan ziyade teşhisi ile çözümü bulunan ve kaynağı oluşturulmuş gerçekçi bir eylem planıdır. GAP Eylem Planı Adıyaman için büyük bir kazanç olmakla beraber bu eylem planının hep beraber takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Adıyaman ilinde Koçali Barajı (21 bin 605 hektar) sulamaları tamamlanacaktır. Depolaması hazır olmayan baraj ve ana kanal inşaatlarına başlanacaktır” dedi.

27 NİSAN 2012 tarihinde Adıyaman Haber’e yaptığı açıklamada; “Adıyaman için çok önemli olan Koçali Barajı, Gömikan Barajı, Bebek 1 ve Aslanoğlu Üniteleri ile Çelikhan Sulama projeleri takiplerimizle hızla devam etmektedir.

Koçali Barajı Proje yapımı 29 Şubat 2012 tarihinde ön yeterlik ihalesi yapılmış olup, teknik ve mali teklifler alınmış bulunmaktadır. Bilahare teknik puanlama yapılmış ve mali teklifler alınarak ihale süreci tamamlanmıştır. Koçali Barajı Proje yapımının sözleşmesi Mayıs ayının ilk haftasında imzalanacaktır” dedi

09 EYLÜL 2012 tarihinde Mercan Televizyonu ana haber bültenine canlı yayında yaptığı açıklamada;Atatürk Barajı’nda su tutuldu, bir ilçemiz ve 84 köyümüz sular altında kaldı. Şu anda baraj havzasında yer alan arazilerin yüzde 61’i Adıyaman’dan gitmedir. Ama Adıyaman’da yılların ihmali var. Besni ve Gölbaşı yöresinde Çetintepe Barajı var ve yapım değeri bugünkü maliyetle 2,5 katrilyon lira. Yapım ihalesine çıktı, projesi de bitti ve hızlı da gidiyor. Besni ve Gölbaşı ovalarında 300 bin dönüme yakın arazi sulayacaktır.”

Merkezde bizim kuzey tarafımızdan Gömükhan ve Koçali Barajı var. Bunların ikisinin de ihalesi bitti. Proje ihalesi de yapıldı. Koçali biraz daha önde gidiyor. İnşallah 1-1,5 seneye kadar bu projeler biter" dedi.

18 HAZİRAN 2013 tarihinde Adıyaman yazılı basınına ve Televizyonlarına gönderdiği açıklamada; Koçali Barajı projesi Haziran 2013 sonunda tamamlanmış olacaktır. Projenin ÇED Raporu hazırlanmış olup takiplerimiz neticesinde tamamlanarak imzalanmış bulunmaktadır. Böylece projesi tamamlanan Koçali Barajı inşaatının ihalesi için ilana çıkılması çalışması devam etmektedir. İnşallah, inşaat ihalesi ile birlikte artık somut manada kazmayı vurarak ilimizin bir büyük hayalini daha gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

11 Kasım 2014 tarihinde Kahta Gerçek Gazetesinde yayınlanan açıklamasında;AK Parti iktidarı olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana ilimizde ve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, yapılan hizmetler hiç durmadan artarak devam etmektedir. Allah’a şükürler olsun ki vermiş olduğumuz sözlerimiz bir bir yerine gelmekte ve bundan büyük mutluluk duymaktayız.

Koçali Barajı’nda büyük bir mutlulukla söyleyebiliriz ki, inşaat aşamasına gelinmiştir. En başından beri büyük bir titizlik ve ciddiyetle takip ettiğimiz bu projenin bugün gelinen inşaat aşamasına kadar çalışmalarımızı ve takiplerimizi sürdürdük” dedi.

01 MART 2018 tarihinde TBMM’inde kendisini ziyaret eden Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’a barajlar ve sulama projeleri ilgili yaptığı açıklamada; “2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile temeli atılan Koçali Barajı’n da inşaat çalışmaları devam ediyor. Adıyaman’ın uzun yıllar içme suyu sorununu da çözecek olan Koçali Barajı’nın tamamlanmasıyla 187 bin dekar zirai arazi suyla buluşacak” dedi.

Ahmet Aydın’ın 09 Eylül 2012 tarihinde Mercan Televizyonu ana haber bültenine canlı yayında “Merkezde bizim kuzey tarafımızdan Gömükhan ve Koçali Barajı var. Bunların ikisinin de ihalesi bitti. Proje ihalesi de yapıldı. Koçali biraz daha önde gidiyor. İnşallah 1-1,5 seneye kadar bu projeler biter" demişti. Koçali Barajı’nın temeli 9 Mart 2015 tarihinde atıldı.

2018 yılına gelindiğinde Koçali Barajı’nın gövde rezervuar inşaatı bile tamamlanamadı. 2019 yılında Bütçede Koçali Barajı için kaynak ayrılmadı. Mütahit de para ödenmediği için Koçali Barajı’nın inşaatı durdu.

Ahmet Aydın’ın 06 HAZİRAN 2008-2019 arasında; Koçali Barajı, Çataltepe Barajı, Gömikan Barajı, Besni Barajı, Atatürk Barajı gölünden pompaj sulama projesi olan Bebek 1 ve Aslanoğlu Üniteleri sulama ile ilgili söylediklerinin hiçbirisi gerçekleşmedi.

Ahmet Aydın, barajlar ve sulama projeleri ile ilgili Adıyaman halkını sürekli yalan söylemişti ve Adıyaman halkını aldatmıştı. Barajlar ve sulama projeleri ile ilgili söz edecek yüzü kalmamıştı.

19.12.2019 tarihinde Koçali Barajı sahasında kalan köylerin taşınması ve yürütülen çalışmaları görüşmek üzere Adıyaman Valisi Aykut Pekmez Başkanlığında Vali Yardımcısı Mustafa Dinç, Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cesim Karadağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir, Şanlıurfa Tapu Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Ayşe Ünlü, DSİ 203 Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk, Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, Gökçay, Bağlıca, Çatalağaç ve Doğanlı köylerinin muhtarlarının katıldığı bir toplantı yapıldı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada

Adıyaman’da 180 bin dekar araziyi sulayacak olan Koçali Barajı nedeniyle baraj sahasında kalan köylerin yer seçimi ve iskan sorunu masaya yatırıldı.

Baraj inşaatına bağlı olarak rezervuar alanının su tutmaya başlamasıyla baraj gölü altında kalacak olan merkeze bağlı Gökçay, Bağlıca, Çatalağaç ve Doğanlı köylerinin yeniden yerleşim yeri seçimi ile iskan sorunu masaya yatırıldı.

Toplantıda, yeni yerleşkenin altyapı ve üstyapı sorunları, taşınacak köylerle ilgili iskan çalışmaları görüşüldü denildi.

Adıyaman halkı aldatılmaya ve kandırılmaya devam edildi.

Adıyaman halkını seviyorum. Adıyaman halkının kandırılması ve aldatılmasına tahammül edemiyorum. Sevgili Adıyaman halkına sesleniyorum. 17 yıldır aldatıldınız ve kandırıldınız. Yeter artık daha fazla aldatılmaya ve kandırılmaya izin vermeyin lütfen.