Aile de ziyaret trafiği özellikle bayramlarda daha da artar.

Gelenler uzaklardan olunca, onları bir piknikle de olsa güzel bir gün geçirmek, en güzel arzu ve isteğimizdir.

Piknik yapmak güzel de, “nereye götürüp, nerede piknik yaptıracaksınız?” esas sorun budur.

Düşünüp taşınırsınız, bir türlü ailecek piknik yapacağınız bir yer bulamazsınız. Belki sadece erkekler olsa, gidecek bazı yerler var, ancak iş ailece gidilecek olması, sizi kara kara düşündürür.

Şöyle bir beyin fırtınası yaparak “ misafirlerimi nereye götürebilirim?” diyerek bir fikir telâkkisinde bulunduk.

Şehrin etrafında, yakın sayılabilecek bir yer olduğunda karar kılamadık..

En yakın yer olarak, Ali Dağ ve Beş Pınar mevkii var, şehrin hemen yanı başında, su sıkıntısı var, WC Sorunu bulunmakta, olanlar da temiz değil, bakım, hijyen ve çevre temizliği yok denilebilir. Birkaç km. uzaklıkta.

Baraj kenarı, kirlilik çok, gölgelik yok, içilebilecek su bulunmuyor.

Gazihan Dede türbesi mevki, mesire alanındaki türbe içler açısı durumda, su sıkıntısı var, çevre kirliliği çok, hijyene dikkat edilmiyor.10 km. uzaklıkta.

Adıyaman Gerger Kırkgöz Mesire Alanı, kırk gözden çıkan suyun bulunduğu serin, güzel temiz olan bir yer, 78 km. uzaklıkta, yolu uygun değil.

Adıyaman Besni Sugözü mesire alanı, serinletici ve son yapılan düzenlemelerle gidilebilecek yerlerden, yaklaşık 60 km uzaklıkta.

Adıyaman Çelikhan yüzen adalar, gezip görülmesi gereken yerlerden, ancak ailecek piknik yapılacak yerler fazla değil, yaklaşık 60 km uzaklıkta.

Adıyaman Gölbaşı göl kenarı, görülmesi gereken yerlerden ancak ailecek piknik yapılacak yerler az, yaklaşık 65 km uzaklıkta.

Cendere kanyonu, Değirmenbaşı, Karadağ ormanı, Zerban, Recep çayı kenarları… gibi daha çok yerler var. Ancak ailece olmasa da, bireysel veya arkadaşlar olarak gidilebilecek birçok yer mevcut.

Tüm bu yerlerin ortak özelliği, hijyen olmaması ve çevre temizliğinin göz ardı edilmiş olduğudur.

Adıyaman’ın çevresinde misafirlerini götürebilecek ve akşama kadar zaman geçirilecek yerlerin az olması nedeniyle, ilçelerde veya il dışındaki farklı yerlerde ki mesire alanlarına yönelmek zorunda kalabiliyorsunuz.

Şehre yakın yerlerde ailece kalabalık dışında, birkaç arkadaşınızla giderek zaman geçirebilirsiniz. Bir dere kenarında, bir ağacın altında, bir kaya dibinde, yer bulabilirseniz bir pınar başında vakit geçirebilirsiniz. Misafirlerinizi götürebilecek, çoluk çocukla vakit geçirebileceğiniz yer bulmak hayli sıkıntılı.

Bu defa misafirlerimizi götürebilecek farklı bir yere götürmek amacıyla, Kahramanmaraş Çağlayancerit’e bağlı Helete bölgesindeki Göksu kenarındaki mesire alanına götürmeye karar verdik. Aslında şehre uzaklıkta en yakın piknik alanı 60-80 km. arasında olunca, buraya gitmede karar kıldık.

Helete (Düzbağ) Adıyaman’a 82 km. uzaklıkta bir yer. Göksu ırmağının kenarında bulunan bir bölge. Gaziantep içme suyunun pompalandığı bir ırmak, bir tarafı Adıyaman’a bağlı, bir tarafı Kahramanmaraş’a bağlı olan bir bölge.

Daha önce de Helete’ye gitmiştim, ancak bu defa beklediğim gibi çıkmadı. Farklı ve bakımsız bir piknik alanıyla karşılaştık. Suyun kenarı yeşil, çok bakımsız ve mesken alanı kenarında bulunmasına rağmen, pek de istenilen seviyede değil. Sanki piknikçilerin ve ziyaretçilerin gelinmesi istenmiyormuş gibi bir izlenim edindim. Hâlbuki daha önce ki ziyaretimizde, daha hareketli, temiz ve bakımlı görmüştüm, en azından öyle bir fikir, intibaına kapıldım. Suyu bol ve soğuk, biraz da müşteri memnuniyeti açısından, piknik yapmaya müsait düzenlemeler yapılacak olsa, misafirlerinizle, çocuklarınızla vakit geçirilebilecek çok güzel bir yer olabilir.

82 km. giderek piknik yapılabilecek bir yer değil, Bu kadar yol gitmemize rağmen, umduğumuzu bulamadık.

İyisi mi biz yine, daha iyisi olur temennisiyle şehrimizin çevresinde bulunan belki de bilmediğimiz birçok yerde, bir suyun kenarında, bir ağacın altında, bir kayanın dibinde, zor da olsa bir pınarın başında, sıcaktan terlesek de barajın kenarında pikniğimizi yapmaya devam edelim.

Temennimiz, Alidağı mesire alanı, Beşpınar vadisinde, Marinada, Gazihan Dede’de mevcut düzenlemelerin yapılmasıyla, insanlarımızın kilometrelerce uzaklara giderek, serinlemek, dinlenmek, yorgunluklarını atmak için, oralara piknik yapmaya gitmezler.

Kerim BAYDAK

[email protected]