TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 26 Aralık 2016 tarihinde yaptığı açıklamada “Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren Etüt-Proje İhale Hazırlıklarına Başlandığı belirterek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan şehrimize geldiğinde sözünü almış olduğumuz HIZLI TREN için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.

Ankara’da gerçekleştirdiğimiz yoğun takiplerimiz neticesinde ve bugün TCDD Genel Müdürünü ziyaretimizde Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı için önemli gelişmeler kaydedilmiştir.

Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı için etüt-proje hazırlıkları süratle devam etmekte olup çok yakın bir zamanda etüt-proje hazırlık ihalesine çıkılacağını hemşerilerimle paylaşmak isterim” dedi. (Kaynak: Kahta Ses Gazetesi)

4 Tem 2017 tarihinde attığı tweette “Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Hızlı Tren hattı etüt-proje önyeterlilik yapılmıştı. Mali teklifleri bugün itibari ile alındı” dedi.

8.11.2017 tarihinde yaptığı açıklamada “Daha evvelden bildirdiğimiz üzere, etüt-proje ihalesi yapılan hızlı tren hattının Etüt-Proje Yapım Sözleşmesi de 16.10.2017 tarihi ile imzalanmıştırdedi. (rayhaber.com)

01 Mart 2018 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kendisini ziyaret eden Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’a “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Hızlı Tren Hattı’nın Etüd-Yapım sözleşmesini imzalamıştık. Hem yük taşımacılığında hem de yolcu taşımacılığında Adıyaman’a ayrı bir değer katacak olan Hızlı Tren Projesi yapım işi hızla ilerlemeye devam ediyor” dedi. (02 Haber.com)

3 Mart 2018 tarihinde TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ı ziyaret eden Ahmet Aydın'ın ziyaretinde proje ihalesini alan firma yetkilileri bir araya gelen Ahmet Aydın, Gölbaşı-Adıyaman -Kahta hızlı demiryolu Projesi, 2019 ortalarında bitiyor ama biz bunu 2018 yılında bitirilmesi için çalışıyoruz” dedi. (rayhaber.com)

8 Aralık 2018 tarihinde Besni Güncel Gazetesi’ni ziyaret eden Adıyaman Milletvekili AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın yaptığı açıklamada: “Gölbaşı-Adıyaman -Kahta hızlı demiryolu Etüt Çalışmaları süren Hızlı Tren Projesi ile ilgili Besni’de kurulması düşünülen istasyon için sunduğumuz teklif kabul gördü” dedi.

Besni Terbizek köyü civarında topoğrafyanın uygun olduğu bir yere yapılacak olan istasyonun dahil olacağı hattın 100 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Aydın: Gölbaşı-Adıyaman -Kahta hızlı demiryolu yolu hattının Etüt Proje çalışmaları sürüyor. Tren hattımız konvansiyonel hem yolcu hem de yük taşıma kapasitesine sahip olacak” dedi. (Besni Güncel)

90 yıldır faaliyette olan Ulukışla, Adana, Gaziantep Urfa demiryolu hattı, hızlı tren yapımı programında değil. Bu hatta hızlı tren çalışması yapılmıyor.

90 yıldır faaliyette olan Narlı, Pazarcık, Gölbaşı Malatya Elazığ, Erzurum demiryolu hattı hızlı tren yapımı programında değil. Bu hatta hızlı tren çalışması yapılmıyor.

Fakat henüz demir yolu hattı bile olmayan Gölbaşı Adıyaman Kahta arasında, konvansiyonel hızlı tren etüt projesi çalışması yapılıyor. Her nedense bu etüt çalışması 26 Aralık 2016 tarihinden beri 2 yıldır bir türlü bitmiyor.

Ahmet Aydın yalan söylemekten, Adıyaman halkını kandırmaktan ve uyutmaktan yorulmadı, yorulmuyor.

Adıyaman halkı, Ahmet Aydın’ın yalanlarına inanmaktan ve yalanlarına övgüler dizmekten yorulmadı, yorulmuyor.

Adıyaman yerel basını, Aydın’ın söylediklerinin doğruluğunu yanlışlığını araştırmadan, halkı aldatmasını ve uyutmasını haber yapmaktan, Aydın’a övgüler dizmekten bıkmadı, yorulmadı yorulmuyor.