Hatırlanacağı gibi Ahmet Aydın 06 Haziran 2008 tarihinde Çelikhan Net haber sitesine yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın 27 Mayıs 2008’de açıkladığı yeni GAP Eylem Planı için: Açıklanan bir rapor olmaktan ziyade teşhisi ile çözümü bulunan ve kaynağı oluşturulmuş gerçekçi bir eylem planıdır. GAP Eylem Planı Adıyaman için büyük bir kazanç olmakla beraber bu eylem planının hep beraber takipçisi olmaya devam edeceğiz” demişti.

- 27 Nisan 2012 tarihinde Adıyaman'da ki baraj ve sulama projeleriyle ilgili gelinen son durumu değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın:

Koçali Barajı Proje yapımı 29 Şubat 2012 tarihinde ön yeterlik ihalesi yapılmış olup, teknik ve mali teklifler alınmış bulunmaktadır. Bilahare teknik puanlama yapılmış ve mali teklifler alınarak ihale süreci tamamlanmıştır. Koçali Barajı Proje yapımının sözleşmesi Mayıs ayının ilk haftasında imzalanacaktır.”

“Gömikan Barajı Proje yapımı 20 Ocak 2012 tarihinde ön yeterlik ihalesi yapılmış olup, teknik ve mali teklifler alınmış bulunmaktadır. Ayrıca teknik puanlama yapılmıştır. 3 Mayıs 2012 tarihinde mali teklifler alınacaktır.” (ADIYAMAN HABER)

- 09 Eylül 2012 tarihinde Mercan Televizyonu ana haber bültenine canlı yayın konuğu olan, Yılmaz Çoban’ın sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın:

Merkezde bizim kuzey tarafımızdan Gömükhan ve Koçali Barajı var. Bunların ikisinin de ihalesi bitti. Proje ihalesi de yapıldı. Koçali biraz daha önde gidiyor. İnşallah 1-1,5 seneye kadar bu projeler biter" dedi.

- Barajlar ve sulama projeleri ile ilgili palavralarına devam eden Ahmet Aydın 18 Haziran 2013 tarihinde Adıyaman yazılı basınına ve Televizyonlarına Adıyaman genelinde baraj ve sulama projelerinin durumunu ve kendi çalışmasını anlattığı bir yazı gönderen Ahmet Aydın:

Koçali Barajı projesi Haziran 2013 sonunda tamamlanmış olacaktır. Projenin ÇED Raporu hazırlanmış olup takiplerimiz neticesinde tamamlanarak imzalanmış bulunmaktadır. Böylece projesi tamamlanan Koçali Barajı inşaatının ihalesi için ilana çıkılması çalışması devam etmektedir. İnşallah, inşaat ihalesi ile birlikte artık somut manada kazmayı vurarak ilimizin bir büyük hayalini daha gerçekleştirmiş olacağız.

Gömikan Barajı inşaatının ihalesinin de bir an önce yapılması maksadıyla projeyi ve ÇED Raporunu hazırlayan firmalarla sürekli olarak görüşülerek konunun takibi maksadıyla Orman ve Su İşleri Bakanımız ile DSİ bünyesinde sürekli görüşme halinde bulunmaktayız. Yakın zamanda bu büyük projenin de tamamlanmış olduğunu hep birlikte görmüş olacağız. (KAHTA OBJETİF)

- 11 Kasım 2014 tarihinde yaptığı açıklamada: AK Parti iktidarı olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana ilimizde ve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, yapılan hizmetler hiç durmadan artarak devam etmektedir. Allah’a şükürler olsun ki vermiş olduğumuz sözlerimiz bir bir yerine gelmekte ve bundan büyük mutluluk duymaktayız.

KOÇALİ BARAJI’NDA büyük bir mutlulukla söyleyebiliriz ki, inşaat aşamasına gelinmiştir. En başından beri büyük bir titizlik ve ciddiyetle takip ettiğimiz bu projenin bugün gelinen inşaat aşamasına kadar çalışmalarımızı ve takiplerimizi sürdürdük” dedi. (Kahta Gerçek) Barajlar ve sulama projeleri ile ilgili palavralarına devam etti.

Ahmet Aydın’ın 09 Eylül 2012 tarihinde yaptığı açıklamada inşallah 1-1.5 seneye kadar projeleri biter dediği Koçali Barajı’nın temeli, bu tarihten 2 yıl 10 ay 12 gün sonra, 9 Mart 2015 tarihinde atıldı. GÖMİKAN Barajının temeli, bu tarihten 4 yıl 6 ay 9 gün sonra 12 Kasım 2016 tarihinde atıldı.

01 Mart 2018 tarihinde TBMM’inde kendisini ziyaret eden Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’a barajlar ve sulama projeleri ilgili açıklama yapan Ahmet Aydın 2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile temeli atılan Koçali Barajı’n da inşaat çalışmaları devam ediyor. Adıyaman’ın uzun yıllar içme suyu sorununu da çözecek olan Koçali Barajı’nın tamamlanmasıyla 187 bin dekar zirai arazi suyla buluşacak” dedi. (02 Haber.com)

Hatırlanacağı gibi Ahmet Aydın 09 Eylül 2012 tarihinde Mercan Televizyonu ana haber bültenine canlı yayında yaptığı açıklamada: “Merkezde bizim kuzey tarafımızdan Gömükhan ve Koçali Barajı var. Bunların ikisinin de ihalesi bitti. Proje ihalesi de yapıldı. Koçali biraz daha önde gidiyor. İnşallah 1-1,5 seneye kadar bu projeler biter" demişti.

01 Mart 2018 tarihinde yaptığı açıklamada “Koçali Barajı’n da inşaat çalışmaları devam ediyor” dedi.

Ahmet Aydın’ın 2008-2018 arasında barajlar ve sulama projeleri ile yaptığı açıklamalarda sürekli bu projelerin takipçisi olmaya devam ediyoruz dediği Koçali Barajı’nın inşaatını yapan firmanın, 2 hak edişi ödenmediği için, şu anda baraj inşaatı durmuştur.

Gömikan Barajının temeli 12 Kasım 2016 tarihinde atıldı. Ancak baraj inşaatı başlamadı.

- Ahmet Aydın, barajlar ve sulama projeleri ile ilgili yalan söylemekten ve palavra atmaktan yorulmadı

- Adıyaman halkı, Ahmet Aydın’ın kendilerine söylediği yalanlara inanmaktan, aldatılmaktan, Aydın’ın yalanlarına ve palavralarına övgüler dizmekten yorulmadı.

- Adıyaman basını, Adıyaman sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, Ahmet Aydın’ın söylediklerinin doğruluğunu yanlışlığını araştırmadan ve sorgulamadan Aydın’ın Adıyaman halkına yalan söylemesini ve palavralarını haber yapmaktan yorulmadı.