AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, seçildiği günden beri Adıyaman’la ilgili palavralar atıyor.

Adıyaman’la ilgili palavralarına devam eden AKP Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye seçimlerine 16 gün kala, 15 Mart 2019 tarihinde Besni ilçesine müjde vermiş.

Aydın, “MADAD hibesi kapsamında Besni Hastutun Kanalizasyon Şebeke Projesi için 25.23 kilometre hat döşenmesi ve parsel bağlantıları yapılacaktır. Bütçesi 2 Milyon Avro (hibe) Fizibilite raporu Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Ocak başında sunulmuştur. Şu an İlbank ve AYB tarafında hibe anlaşma imzalama sürecindedir. İmza sonrasında hemen belediye ile alt-hibe anlaşması imzalanacak. Arkasından ihale süreci başlayacaktır. Dünya Bankası usullerine göre ihale İlbank desteği ile belediye tarafından gerçekleştirilecektir” Demiş.

MADAD hibesi kapsamında Besni Hastutun Kanalizasyon Şebeke Projesi için 25.23 kilometre hat döşenmesi ve parsel bağlantılarının yapılacağını, Bütçesi 2 Milyon Avro (hibe) Fizibilite raporunun Avrupa Yatırım Bankası’na (AYB) Ocak başında sunulduğunu söylemiş.

Hastutun Kanalizasyon Şebeke Projesinin, 2 milyon Avro proje bedelinin Avrupa Yatırım Bankasından hibe olarak ödeneceğini,

Hibe anlaşmasının imzalamasının Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile İlbank ve AYB imza sürecinde olduğunu,

İmza sonrasında hemen belediye ile alt-hibe anlaşmasının imzalanacağını,

Arkasından ihale sürecinin başlayacağını söylemiş.

Seçimler öncesi yeni bir palavra atmış. Kendine göre Besni halkını kandırmaya çalışmış.

Eğer Ahmet Aydın’ın seçimler öncesi söylediği bu sözler palavra değilse:

1-Besni Hastutun Kanalizasyon Şebeke Projesinin fizibilite çalışması hangi tarihte başlamıştır? Hangi tarihte tamamlanmıştır?

2-“MADAD hibesi nedir?

3-MADAD hibesi kapsamında Besni’nin Hastutun Kanalizasyon Şebeke Projesi için Avrupa Yatırım Bankası tarafından proje bedeli olarak 2 milyon Avro hibe yapılacaksa bu hibenin belgesini var mıdır?

4-Varsa nerededir? Neden Besni halkı ile paylaşmıyorsunuz?

5-Avrupa Yatırım Bankası ile İlbank ve AYB tarafından hibe anlaşma, neden seçimlerden önce imzalanmıyor da seçimler sonrasına bırakılıyor?

Ey Ahmet Aydın, Besni halkı senin bu palavralarını çok duydu. Besni halkı palavralarına inanmaz. Bunu bil, palavra atmaktan vazgeç artık.