Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Nurettin Canikli İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdunun açılışında yaptığı konuşmada: "Bugün itibariyle imam hatip okullarında 1 milyon 150 bin öğrencinin okumaktadır. Bazı kişiler böyle bir sayıya ulaşılmasını eleştiriyor……Bir aile çocuklarının İslami bir eğitimden geçirilmesini istiyorsa bu son derece masumane bir taleptir ve özellikle bu talebi, devletin gözetiminde İslami orijinal kaynaklarından öğrenecek şekilde yürütmek gerekir……Bu çocuklar, bu gençler, inançlarını orijinal kaynaklardan bağımsız olarak, özgür olarak hiç kimsenin yönlendirmesine imkân bırakmayacak şekilde öğreniyorlar. Bu çocuklardan kesinlikle korkmamak gerekir…….Çünkü imam hatipler, özgür Müslüman yetiştirir. Bu çok önemli bir kavramdır….O yüzden imam hatip okullarında eğitim gören gençlerden hiç kimsenin en ufak bir rahatsızlığı olmasın. Onlardan bu ülkeye fayda gelir, hizmet gelir, başka bir şey gelmez`` dedi. (Haber Türk- 07 Ekim 2016)

 

TRABZONAkçaabat İlçesi İmam Hatip Lisesinde görev yapan öğretmen Yunus D. 17 yaşındaki kız öğrencisi Z.C.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı (Medya Trabzon, 21.08. 2014). 

ANTALYA imam hatip lisesi öğrencisi 19 yaşındaki M.F. hakkında, aynı okulda eğitim gören 17 yaşındaki A.K.T’ye tecavüz edip hürriyetini kısıtladığı iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı (Milliyet, 13.5.2015). 

ANKARA Keçiören İmam Hatip Lisesi öğretmeni Sefer A. okulunda küçük bir kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında memur suçları bürosu Mustafa Başar tarafından dava açıldı.  (Cumhuriyet, 21.01.2016)

 

VAN’da bir imam hatip lisesinde öğretmenlik yapan M. S. 4 kız öğrenciye bulunduğu ortaya çıktı. Öretmen hakkında dava açıldı. Tacize uğrayan kızın babası davadan vazgeçtiği için öğretmen serbest bırakıldı. (Habervan.com, 9 Nisan 2016, Cumhuriyet, 9 Nisan 2016)

 

KARAMAN`da bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan 54 yaşındaki M.B. 4 Mart 2016 günü çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutukladı Cumhuriyet Savcısı Murat Ünlü’nün Ensar Vakfı ile Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin yurt ve evlerinde kalan 10 erkek öğrencinin öğretmenleri Muharrem B. ile ilgili hazırladığı cinsel istismar davasının iddianamesinde: 2002-2004 doğumlular. Cinsel istismara uğradıkları yıllar ise 2012, 2013, 2014, 2015. Öğretmen, 10 çocuktan 8’ine cinsel istismar, 1’ine cinsel tacizde bulunmuş, 1’ine ise insan, hayvan  filmi seyrettirmiş. (Hürriyet, 12 Nisan 2016)

 

ANKARA Etlik İmam Hatip Lisiesi I. Sınıf öğrencisi Z. G.’ye cinsel istismarda bulunan beden eğitim öğretmeni S. Işıklı tutuklandı.  (Hürriyet, 20 Nisan 2016)

 

UŞAK Karahanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi matematik öğretmeni R. C.’nin 15 kız öğrenciye tacizde bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açıldı. (Uşak USA TV, 25 Nisan 2016)

 

TEKİRDAĞKapaklı İlçesi İmam Hatip Orta Okulu’nda 8 kız çocuğuna sözlü ve elle taciz eden 25 yaşındaki M. Ö çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. (Çerkez Köy Yeni İnan 59. COM.TR, 6 Mayıs 2014)

 

ARTVİNYusufeli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 14 yıl boyunca öğrencilerine tecavüz eden öğretmen Rüstem A tutuklandı. Sanığın Avukatlığını eski AKP il başkanı üstlendi. (Sözcü, 24 Mayıs 2016)

 

ÇORUM Alaca İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) Başkanı ve Yunus Emre Camii imamı Sami A. 13 yaşındaki iki kız öğrenciye tecavüz suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  (Sözcü 18 Çankırı’nın Özgür Sesi, 25 Nisan 2016, Bir Gün Gazetesi, 25 Nisan 2016)

KAYSERİ`nin Hacılar İlçesi`ne bağlı Sakar Çiftliği Mahallesi muhtarı ve aynı zamanda mahalle bakkalı olan 58 yaşındaki Mustafa Arif Demirci, 15 yaşındaki imam hatip lisesi öğrencisi kıza cinsel istismar suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı (Hürriyet, 15 Temmuz 2016).

KONYAda evli ve 3 çocuk babası, imam hatip lisesi müdürü 51 yaşındaki A.D.’nin, bu eğitim yılında kaydını başka bir okula alan 19 yaşındaki kız öğrencisiyle arasında ’duygusal ilişki’ bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Olayın ortaya çıkmasıyla A.D. görevinden istifa etti. (Milliyet, 11 Mart 2016, Konya Haber 3, 11 Mart 2016)

ADIYAMAN Gerger İlçesi İmam Hatip Lisesi’nde 30 öğrenciye taciz iddiası üzerine 1 kişi tutuklandı. 3 yöneticinin görev yeri değiştirildi. (Gerger Fırat, 5 Kasım 2016, Adıyaman Cihan Haber, 7 Kasım 2016) 

ÇANAKKALE Ayancık Anadolu İmam Hatip Lisesi edebiye öğretmeni C.A. bir öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. (Evrensel Gazetesi, 14 Kasım 2016)

Bunlar basına yansıyanlar. Basına yansımayanların, ne kadar olduğunu bilemiyoruz.

Ne yaparsanız yapın ne söylerseniz söyleyin. Sayılar her zaman doğruyu söyler. Halka yalan söylemeye ve halkı aldatmayan kalkarsanız sayılar sizi ele verir.

Basına yansıyan kadarıyla 2014-2016 arasında ülkenin değişik illerinde 14 İMAM HATİP OKULUNDA öğrencilere:

Okul öğretmenleri,
Okul yöneticileri,
Okul görevlileri,
İmam hatip mezunları, tarafından cinsel taciz yapılıyor. 
 

İmam hatip okullarına övgüler yağdıran Başbakan yardımcısı Sayın Canikli ve AKP’lilerin imam hatip okullarında basına yansıyan bu cinsel taciz olaylarından haberinin ve bilgilerinin olmaması imkânsız.

 

Yandaş tacizciler, yandaş yargı mensupları tarafından gerekli cezalara çarptırılmadıkları için ne acıdır ki, bu okullardaki taciz olayları, artarak devam ediyor.