Vakfın geleneksel istişare toplantısına vakfın Genel Başkanı Sait Aybak, Ankara Şube Başkanı Hüseyin Duran, Adıyaman Şube Başkanı Abdülhamit Ünsal, vakfın kurucu üyelerinden Mahmut Göksu, Ömer Özkartal, Ramazan Aksoy, Ali Şahin, Mustafa Karlı, Mehmet Kocakaya ile birlikte vakfın bazı başkan yardımcıları yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları katıldı.

Adıyamanlılar vakfı için birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma açısından büyük bir önem taşıdığı gibi iki gün boyunca geçmiş ve geleceğe dair yapılan ve yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantının Divan başkanlığına daha önce 4 yıl vakıf başkanlığını yapan vakfın kurucu üyelerinden Ömer Özkartal seçilirken, divan üyeliğine ise Vakıf Başkan Vekili Abuzer Korkmaz ve Adıyaman Şube Başkanı Abdülhamit Ünsal seçildi. İki bölüm halinde değerlendirmeye alınan toplantının ilk bölümünde son bir yılda yapılan çalışmalar ele alındı. İkinci bölümünde ise 2018-2019 yılı ile ilgili yapılması planlanan çalışmalar üzerinde müzakere yapıldı.

-Aybak: "Kurulacak Olan Yönetim Şemasında İlçeler Arası Sayısal Dengeyi Sağlayacağız"

Toplantı ile ilgili bir değerlendirme yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak kuruluşundan bu yana birçok alanda gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerle Adıyaman'ın gururu haline gelen Adıyamanlılar vakfımızın gelecekte çok daha güzel hizmetler gerçekleştirilmesi için hep beraber çok daha fazla gayret sarf edeceğini söyledi.

Aybak, "Gelecek yıl en büyük hedeflerinden birisi vakfımız olmuştur. Yeni yönetim şeklini oluştururken ilçeler arası sayısal dengeyi sağlamak için de büyük bir hassasiyet göstereceğiz. Ankara ve Adıyaman şubelerimizin daha geniş kapsamda hizmetlerin gerçekleştirmesi için büyük çaba sarf edeceğiz" diyerek, toplantıya katılan herkese katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

-Aksoy: "Adıyamanlılar Vakfı Bir Markadır"

Bir önceki dönem de başkanlık süresince gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerle bütün Adıyamanların yüreğine su serpen vakfın kurucu üyelerinden Ramazan Aksoy Adıyamanlılar Vakfı'nın gerçekleştirmiş olduğu hizmetler ile Türkiye'de bir marka olduğunu kendini kanıtladığını söyledi.

Aksoy, "Bu toplantının asıl amacı hatalarımızdan ders çıkararak geleceği dair çok daha güzel hizmetlere imza atmaktır. Adıyamanlılara umut veren ve herkesi kucaklayan bir vakıf haline gelmesi için de hep birlikte hoşgörü çerçevesinde kucaklayıcı bir rol sergileyeceğiz. Yeni başkanımıza Her anlamda yardımcı olmak içinde hepimize büyük bir görev düşmektedir"

-Göksu: "Adıyamanlıyım Diyen Herkes Vakıfa Sahip Çıkmasını Bekliyoruz"

Adıyamanlılar Vakfı kurucu genel sekreteri Mahmut Göksu ise vakfın istişare ve değerlendirme toplantısında vakıfların önemi ile ilgili konulara değindi.

Göksu, "Senede bir kez de olsa vakıf olarak bu tür anlamlı toplantıların yapılması vakfın gelecekte başarıya ulaşması açısından büyük bir önem arz etmektedir. Burada olumlu ve olumsuz düşüncelerini dile getirilmesi hepimiz için büyük önem taşımaktadır. Önemli olan hep birlikte geleceğe dair çok daha güzel hizmetleri imza atmaktır. Ben Adıyamanlıyım diye herkesin vakıfa sahip çıkmasını bekliyoruz. Güzelliklerimize güzellik katmak için de gönüllü Vakıf sevdalılarına her zaman ihtiyacımız var. Daha nitelikli insanların yetişmesi için de hep birlikte fedakarlık yapmak zorundayız. Toplantının gerek vakfımıza gerekse Adıyaman için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

-Çevik: "Kaleci Hizmetleri Önem Vermek Lazım"

Toplantıya onur konuğu olarak katılan Ankara Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Mustafa Çevik Adıyamanlılar Vakfı olarak bugüne kadar yapılan hizmetler elbette kamuoyunda takdirle karşılandığını ve unutulmamalıdır ki en güzel hizmet kalıcı hizmetler olduğunu söyledi

Çevik, " Vakıf demek Duran demektir. Durdurmak ve dondurma demektir. Unutulmamalıdır ki Vakıflar aracılığıyla topluma yönelik yapılan kalıcı hizmetler toplum nezdinde en çok itibar gören hizmetlerdir. Adıyamanlılar Vakfı olarak bugüne kadar elbette çok güzel hizmetlere imza atıldı. Gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerle bütün Adıyamanlıların gururu büyük bir fedakarlık yapması lazımdır. Ayrıca vakıfların güçlü kılan en önemli temellerinden biri de hiç kuşkusuz tarafsız kalmasıdır" şeklinde konuştu.

Adıyaman şube başkanı Abdülhamit Ünsal ve Ankara şube başkanı Hüseyin Duran ise toplantıda şube çalışmalarına ilişkin yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.

Vakıf bünyesinde çalışmalarını yürüten Adıyaman Gençlik Platformu'ndan sorumlu Vakıf Başkan Yardımcısı Hamza Taşan ise son bir yılda yapılan ve hizmetler sinevizyon eşliğinde anlatmakla birlikte gelecek yıl içinde çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Toplantının son bölümünde vakfın kurucu üyeler, başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları vakıfla ilgili yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili düşüncelerini dile getirerek vakfın gelecekte çok daha farklı hizmetleri imza atmak için gayret göstereceğini belirtiler.

-Özkartal: "En Büyük Erdemlilik Menfaat Beklemeden Vakıfa Hizmet Edenlerdir"

İstişare toplantısında divan başkanlığını yapan vakfın kurucu üyelerinden Ömer Özkartal ise kapanış konuşmasında önemli konulara değinerek toplantıya katılan bütün vakıf gönüldaşlarına teşekkür ederek söze başladı.

Özkartal, "Unutulmamalıdır ki en büyük erdemlilik hiçbir menfaat beklemeden zamanını ve naklini Vakıf yolunda arayanlardır. Tam 23 yıldır Adıyamanlılar Vakfımızın bu aşamaya gelmesinde az çok demeden mesai mefhumu dinlemeden gayret gösteren herkese şükran borçluyuz. Bu nedenle siz değerli hemşerilerimiz ile ne kadar gurur duysak azdır. Allah'ın izniyle çiçeği burnunda yeni başkanımızla birlikte vakfımızın hizmet anlamında bir üst çıta ya çıkarmak için hep birlikte büyük gayret sarf edeceğiz. Yeni kurulan Ankara şubemiz ve Adıyaman şubemiz ile birlikte farklı alanlarda daha güzel projeleri imza atmak ve önemli çalışmaları hayata geçirmek için de büyük uğraş vereceğiz. Burs verdiğimiz genç kardeşlerimize ise vakfımıza kazandırmanın yollarını aralayarak bu anlamda hedefe ulaştığınız takdirde daha da güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Vakfımızın her türlü çalışmalarından emeği geçen ve katkısı olan herkese şükranlarımı arz ediyorum" diyerek, toplantıya katılan bütün katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha