Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıya, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak, vakfın kurucu üyeleri, Adıyaman Şubesi Başkanı Abdülhamit Ünsal, Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Duran, Ankara ve Adıyaman Şubesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile komisyon başkanları katıldı.

Toplantıda son bir yılda yapılan hizmetler ve yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı. Adıyamanlılar Vakfı’nın öncülüğünde 7 Eylül’de gerçekleştirilen “Safvan’da Buluşalım” programı her yönüyle ele alındı.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak, açılış konuşmasında, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek programı değerlendirdi.

-AYBAK: ÜLKE GÜNDEMİNİN DAHA FAZLA İÇİNDE OLMAMIZ LAZIM

Programın başarılı geçtiğini belirten Aybak, şöyle devam etti:
”Genel olarak, ilk olmasına rağmen program başarılı geçti. Mevsimsel olarak hava çok sıcaktı ama önümüzdeki yıllarda tarihle ilgili bir düzenlemeye gidilebilir. Ben şahsım olarak memnuniyetle ayrıldım. Sıcak havaya rağmen katılımın yüksek olması, oraya gelen herkesin memnun ayrılması bizi de ziyadesiyle memnun etti. Oradaki insanlar memleketin sorunlarını sıkıntılarını gelip vakıf çalışanlarına, üyelerine anlattı. Bu da demek oluyor ki vakfımız gerçekten güzel işler yapıyor.” 

Ülke gündeminin önümüzdeki süreçte daha fazla içinde yer alacaklarını dile getiren Başkan Aybak, ”Vakıf olarak etkin olmamız gereken alanlarda vakıf olarak bütün gücümüzü göstermemiz gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Vakfın çalışmaları ve projeleri hakkında detaylı bilgiler veren Aybak, hizmetlerin daha da ileriye taşınması için destek istedi. 

Projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Aybak, “Adıyamanlılar Vakfımız tamamen eğitime, kültürümüze, geleneklerimize, göreneklerimize, sosyal yapımıza ve sosyal faaliyetlerimize yönelik güzel ve örnek çalışmalara imza atmıştır. Bu çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecek.” İfadelerini kullandı. 

-ÖZKARTAL: VAKIF, HER ZAMAN FEDAKÂRLIKTIR

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ise toplantıya katılanlara teşekkür etti. Vakfın aynı zaman büyük bir fedakârlık olduğunu belirten Özkartal, ”Bizim kendi çocuklarımızın, gençlerimizin birbiriyle tanışması lazım. Vakıf bereketi şeklindeki bir projenin de vakfın istikbali için önemli bir program olacağına inanıyorum. 2020'yi Hz. Safvan yılı ilan ettik ancak bunun acil eylem planı olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Bu toplantıya katılmak hem büyük bir fedakârlık hem de kendimize yaptığımız büyük bir iyiliktir. Külfet ve nimeti beraber yaşıyoruz. Adıyamanlılar Vakfı olarak daha etkin bir şekilde çalışmamız lazım.” diye konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı önceki önceki dönem başkanı Ramazan Aksoy ise toplantıya katılımlarından dolayı vakıf üyelerine teşekkür etti. 

 -GÖKSU: EN GÜZEL YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu, tüm mazeretleri aşarak toplantıya katıldıklarını söyledi. 
“Buraya gelmenin ne kadar büyük bir özveri olduğunu yaşayarak, görerek bilen bir kardeşiniz olarak hepinizi yürekten kutluyoruz” diyen Göksu, şöyle devam etti:

“İstişare toplantılarının amacı bir araya gelmek, kaynaşmak, tanışmak, birbirimizle daha sık diyalog halinde olabilmenin alt yapısını oluşturabilmektir. Bizim gündemimizde her zaman Adıyamanlılar Vakfı var. Bir insanın evladının büyümesi gibi vakfın büyümesini adım adım, gün be gün yıllar içerisinde nasıl güzel mesafeler kaydettiğini bilerek bu yürüyüşü hep beraber yaptık. Bu yürüyüşe bugüne kadar katkı veren arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu kervanın yürüyebilmesi, kalıcı olabilmesi için el birliği ile çalışmaya devam etmemiz lazım. Allah bu hizmetleri daim etsin. Böyle bir hizmette istihdam olduğumuz için Allah’a hamd ediyoruz. Vakıf gerçekten bir berekettir, bir sosyal çevredir. Daha güzel ve medenice yaşamanın en güzel örneklerini Adıyamanlılar Vakfı veriyor.  Vakfımız çeyrek asrı geride bırakmanın arefesinde. Daha farklı adımlarla vakfı kalıcı hale getirmenin yollarına bakmak lazım. Çocuklarımızı, torunlarımızı vakıfla ne kadar irtibatlı hale getirebiliyoruz, onlara ne kadar vakıf ruhu verebiliyoruz? Maalesef bu konuda yeterli değiliz. Ayda en az bir sefer, Ankara’daki arkadaşlarımız Ankara’da,  Adıyaman’daki arkadaşlarımız Adıyaman’da, İstanbul’dakiler İstanbul’da, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızın bir araya gelerek kaynaşmasına, tanışmasına hatta yardımlaşmasına katkı verecek zemini oluşturmak lazım. Bence Adıyaman'a yapılan en önemli hizmet insanlara yapılan yatırımdır.” 

Toplantıda Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Duran ile Adıyaman Şubesi Başkanı Abdülhamit Ünsal da söz alarak yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sevinçtekin ise 19-25 Kasım tarihlerinde Yenikapı’da düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri’ne ilişkin süren çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vakfın ikinci bölümünde ise vakfın gelecek bir yıl içerisinde yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı.
Toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanlar da vakıf çalışmalarına ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha