Kurulduğu günden bu yana daha çok ihtiyaç sahibi gence ulaşarak eğitimlerine destek olmayı kendine gaye edinen, eğitime desteğini 23 yıldır kesintisiz sürdüren Adıyamanlılar Vakfı, hizmet halkasına Ankara'yı da ekledi. Vakfın Ankara şubesi, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Ankara'nın tarihi Hamamönü semtinde bulunan şubenin açılış törenine, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Adıyaman Milletvekilleri Muhammed Fatih Toprak, Abdurrahman Tutdere, Adıyaman eski milletvekilleri Şevket Köse, Şevket Gürsoy, Hasari Güler, Abdurrahman Karaman, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bıyık, Battalgazi eski Belediye Başkanı Ali Ekinci, Vakfın Mütevelli Heyeti Üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, denetleme kurulu üyeleri, komisyon başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları, Ankara’da yaşayan Adıyamanlılar, basın mensupları ve bursiyerler katıldı.

AYBAK: ADIYAMAN KÜLTÜRÜ, GELENEK GÖRENEKLERİNİN YAŞATILMASINDA BÜYÜK KATKIMIZ VAR

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak, törende yaptığı konuşmada, vakıf olarak imkânı olan ile ihtiyacı olan arasında köprü görevini gördüklerini, bu kapsamda öğrencilere burs imkânı sağlayacaklarını söyledi.

Aybak, şöyle devam etti:

"Bizler Adıyamanlılar Vakfı olarak her yıl yüzlerce öğrenciye burs vermekteyiz. Bu anlamda geleceğe yön vermekteyiz. Bunun yanı sıra Adıyaman kültürü, gelenek göreneklerinin yaşatılmasında çok büyük katkılarımız bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sosyal sorumluluklar çevresinde de vakfımıza başvuran kişilere de yardımda bulunmaktayız. Bu vesile ile de Ankara şubemizin açılmasında katkı sağlayan herkese ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

BAYDAŞ: BU MEDENİYETE BİR ÖNEMLİ HALKA DAHA İLAVE EDİYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ise konuşmasında vakıf medeniyetinin, önemli bir medeniyet olduğunu dile getirdi. Emeği geçenlere teşekkür eden Baydaş,Bugün burada bu medeniyete bir önemli halka daha ilave ediyoruz. Adıyamanlılar Vakfı’nın Ankara’da da şubesini açması, vatandaşlarımızın burada bir evinin olduğunu hissettirmesi kadar güzel bir şey yoktur. İnşallah çok kısa sürede bina yetersiz kalır da yeni yerler buluruz. Buranın gençler için bir okuma merkezi haline gelmesini temenni ediyorum. Emeği geçen herkese ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DURAN: VAKFIMIZ; İMKÂNI OLANLA İHTİYACI OLAN ARASINDA KÖPRÜ OLMAYI KENDİSİNE MİSYON EDİNMİŞTİR

Törenin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Duran, Ankara'nın şubesinin açılmasıyla hizmet halkasının daha da genişleyeceğini söyledi. Adıyamanlılar Vakfı'nın misyonunun, ihtiyacı olanla imkânı olan arasında bir köprü kurmak olduğunu vurgulayan Duran, “Bu misyon gereği Ankara Şubemiz bu yıl Ankara’da Üniversite Eğitimi gören öğrencimize burs imkanı sağlamak birlikte, öğrencilerimizin Adıyaman’ımıza, ülkemize faydalı şahsiyetler olmaları yolunda eğitim ve kültür alanında da rehberlik etmektedir. Vakfımız aynı zamanda huzurun başkenti olan Adıyaman’ımızın kültürünü, değerlerini ülkemizin başkenti olan Ankara’da tanıtmak ve hakettiği değeri görmesi için çalışmalar yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

ÖZKARTAL: ADIYAMANLILAR VAKFI, HER ADIYAMANLININ GÖNLÜNE GİRDİ

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ise, eğitime destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Ankara’da açılan şubeyle birlikte büyük bir boşluğu doldurduklarını belirten Özkartal, şunları söyledi:

“Ne kadar şükretsek azdır. Cenabı Hak'tan insan neyi murat ederse, ne için çalışırsa, Allah onu fazlasıyla nasip ediyor. 1996 yılında kurduğumuz Adıyamanlılar Vakfı, İstanbul ve Adıyaman'da öğrencilerimize burs veriyor. Vakfımız, her alanda Adıyamanlı hemşerilerimizin bir evidir. Adıyamanlıların yerli ve milli bir kuruluşu olan Adıyamanlılar Vakfı, Adıyamanlıların gönlüne girmiş, her biri bir vakıf insanı olma özelliği taşıyan hemşerilerimize ev sahipliğini yapmıştır. Biz İstanbul ve Adıyaman şubesi ile çalışırken, hayırda yarışmak üzere Ankara'ya da geldik. İstişareler yapınca anladık ki burada da bir ihtiyaç var. Bu şubenin açılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

AKSOY: NE KADAR ŞÜKRETSEK AZDIR

Adıyamanlılar Vakfı önceki dönem Başkanı Ramazan Aksoy da, vakfın kuruluşu hakkında bilgi verdi. Adıyamanlıların STK‘cılığa geç başladığını belirten Aksoy, Adıyaman’da birlik ve beraberliğin olduğunu vurguladı.

Aksoy,” 23 sene önce İstanbul Aksaray'da, bir apartman dairesinde vakfımızı kurduk. İlk kurulduğumuz yerde dairemiz 150 metrekareydi. Şu anda İstanbul Bağcılar'da 5 bin metrekarelik bir genel merkezimiz var. 12 kişi ile vakfı kurduk. İlk sene 12 öğrenciye burs verdik. Adıyaman ve Ankara şubelerimizi açtık. Adıyamanlılar hayırseverdir. Adıyaman'da birlik ve beraberlik vardır. Ne kadar şükretsek azdır. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MAHMUT GÖKSU: VAKIF, DİĞERGAMLIKTIR, PAYLAŞIMDIR

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu, vakıfcılığın önemine vurgu yaptı.

“Vakıf diğergâmlık, paylaşımdır. Başkasının derdiyle dertlenmek, başkasının mutluluğuyla mutlu olabilmektir.” diyen Göksu, şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemde çok büyük hizmetler aldı ilimiz. Ama ben vakıf hizmetlerinin, doğrudan insana yapılmış hizmet olarak görerek, en büyük yatırımın insana yatırım olduğu düşüncesindeyim. Zira gençlerimize sahip çıkmak, onları geleceğe hazırlamak, onlara rehberlik etmek, gelecekte, Ankara'da okuyan kardeşlerimizin doğduğu topraklara bir vefa borcu olarak kentin kalkınmasına ve güzelleşmesine katkı vermesi için mutlaka onlara şimdiden rehberlik etmek gerekir. Gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşları çok daha güçlüdür. Orada her biri kişi 10 tane dernek ve vakfa üyeyken Türkiye'de durum tam tersi. Ankara'da bir vakfımız var ama bu bir hayırda yarıştır. O kadar çok yapılacak işler varki. Gençlerimizi geleceğe hazırlarken daha çok gönüllü kuruluşlara ihtiyacımız var. Vakfımız Ankara'da inşallah çok kalıcı, güzel hizmetler verecektir. Adıyamanlılar Vakfı, kurulduğu günden bu yana binlerce öğrenciye burs verdi, çok hayırlara vesile oldu. Böyle bir vakfın kurucusu olmaktan son derece mutluyum. Bu binanın açılmasına katkı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

TUTDERE: VAKIFLARIMIZ BURS DESTEĞİYLE ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYOR

Törende konuşan Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise, eğitime verilen desteğin önemine işaret etti.

Tutdere, bir Adıyamanlı olarak Ankara’nın merkezinde böyle güzel bir organizasyonda olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, ”Vakıflarımız öğrencilerimize burs desteği sağlayarak onların geleceklerine yatırım yapıyor. Bizim gibi az gelişmiş toplumların tek kurtuluş yolu eğitimdir ve sizlerin destekleriyle gençlerimizin önünü açılacaktır. En güçlü toplum örgütlü toplumdur bu amaçla vakıflarımızın desteği çok önemlidir herkese teşekkür ederim.” değerlendirmesinde bulundu.

TOPRAK: ADIYAMANLILAR VAKFI MÜTHİŞ ÇALIŞMALARA İMZA ATAN BİR VAKIFTIR

Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Vakfın çalışmalarını takdirle takip ettiğini dile getiren Toprak şunları kaydetti:

“ Adıyamanlılar Vakfı’nın İstanbul’daki faaliyetlerine hep özenirdik. İsterdik ki Ankara’da da olsun. Bugün burada Ankara şubesi açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adıyamanlılar Vakfı müthiş çalışmalara imza atan büyük bir vakıftır. İnşallah Ankara’da da güzel işlere imza atılacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 Adıyaman eski milletvekili ve Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı (ADVAK) Başkanı Şevket Gürsoy ise, Adıyamanlılar Vakfı’na güzel şeyler yapması için her zaman destek vereceklerini belirtti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü ise Adıyamanlılar Vakfı’nın çalışmalarını takdir ettiklerini, ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Açılışın ardından kurdele kesimiyle vakıf binası hizmete açıldı.  Açılışın ardından ayrıca, misafirlere Adıyaman’ın yöresel lezzetleri ve çiğköfte ikramı da yapıldı.

Haber: Yusuf Atlıhan

Editör: Adıyaman Haber