Kurulduğu günden beri daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı amaç edinen Adıyamanlılar Vakfı yeni şubelerle gücüne güç katmaya devam ediyor.

Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şubesi olağan toplantısı, Vakfın tarihi Hamamönü semtindeki binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Adıyamanlılar Vakfı önceki dönem başkanı Ramazan Aksoy, Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ile Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

ÖZKARTAL: VAKIFÇI OLMAK İÇİN FEDAKÂRLIK LAZIM

Toplantıda konuşan Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal, Ankara’da Vakfın Şubesinin açılması için büyük bir talep olduğunu söyledi.

Adıyamanlıların hak ettikleri noktalarda olmadıklarını belirten Özkartal, şöyle devam etti:

”Vakıf bir gönül, bir birliktelik işidir. Ankara Şubemizi de istişare içinde açtık. Ramazan Aksoy başkanlığı döneminde Ankara şubesinin açılması için büyük destek verdi. Mütevelli heyeti üyelerimiz de bize her zaman destek oldu. Önce birbirimizle kaynaşmamız lazım. Faydalı olmak isteyenlerin o faydasını bir platforma taşımak lazım. İşte o platformun ismi inşallah bundan sonra bu mekân olacak. Vakıfçı olmak için mutlaka fedakârlık lazım. Vakfımızın yaptığı icraatları hepiniz biliyorsunuz. Şahsi ihtiraslarımızı, rütbelerimizi, makamlarımızı, nefsimizi bir kenara bırakarak ‘Vakıf bünyesinde neler yapabilirim?’  diye düşünmemiz lazım. Bu bina şu anda bütün Adıyamanlılarındır. Kim daha çok gelirse, kim daha çok zaman ayırırsa bu Vakıf esas en çok onun olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

AKSOY: ADIYAMANLILAR VAKFI ANKARA’DA DA ÇOK İYİ YERE GELECEKTİR

Adıyamanlılar Vakfı önceki dönem başkanı Ramazan Aksoy ise, Ankara’daki Şubenin açılmasında Ömer Özkartal’ın büyük emekleri olduğunu vurguladı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Aksoy, ”Türkiye Ankara’dan yönetiliyor. Bizim Ankara’da olmamız lazımdı. Biraz gecikmiş olabiliriz. Adıyamanlılar Vakfı İstanbul’da gerçekten çok iyi yerlere geldi. İnşallah Ankara’da Vakıf çok iyi yerlere gelecektir. Birlik, beraberlik her şeyi açıyor. Her şeyin çok iyi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

DURAN: GÜZEL HİZMETLER İÇİN HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Ankara Şube Başkanlığına atanan Hüseyin Duran ise, davete icabet ederek toplantıya katılan herkese teşekkür etti. İstanbul’da yaşadıkları heyecanı Ankara’ya taşıyacaklarını belirten Duran, “Vakıf Başkanımız, Mütevelli Heyeti üyelerimizin desteği ve buradaki arkadaşlarımızın gayreti ile birlikte binayı satın alarak Vakfımıza kazandırdık. İnşallah güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Öğrenci arkadaşlarımız ve bürokratlarımızla birlikte taşın altına elimizi koyup bir şeyler yapmak adına herkes üstüne düşeni yaparsa çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bu güzel atmosfer inşallah güzel hizmetlere vesile olur. Maddi manevi katkısı olan, desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Toplantıda söz alan Vakfın Ankara Şubesi üyeleri de duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Adıyaman Çiğ köftesi ikram edildi.

HÜSEYİN DURAN

1982’de Adıyaman Kâhta’da doğdu. İlkokulu Kâhta Yatılı Bölge Okulu’nda, ortaöğretimini ise Kâhta İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun oldu.  2014 yılında Türkiye Ortadoğu Amme Enstitüsünde Yerel Yönetimler alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 2007 yılında Kâhta Nüfus Müdürlüğünde göreve başladı, Akabinde Ankara Altındağ Nüfus müdürlüğünde görev yaptı. 2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinde Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazandı, üç yıl yardımcılık döneminden sonra 2014 yılında Müfettiş olarak atandı. Halen Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulunda görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Haber: Yusuf Atlıhan

                                                                       

Editör: Adıyaman Haber