Başkan Dişkaya, AKEDAŞ ile ilgili Gazeteciler Cemiyetimize yoğun bir şikâyet olunca bizde Gazeteciler Cemiyeti olarak AKEDAŞ yetkililiklerini ziyaret edip, konu hakkında net bilgiyi kamuoyu ile paylaşmak istedik.

Başkan DişkayaAK EDAŞ’ayeni abonelik ilgili sorumuza 220 bin aboneden sadece 10 bin abone yenilenecek. Herkese dönük bir uygulamanın olmadığını,  son günlerde kamuoyunda gündemde olan AK EDAŞ herkese gelin abone olun yoksa elektriğinizi keseriz dendiğini bununda her abone için 150 ile 300 TL demek olduğunu bununda halkı mağdur ettiğinin sıkça gündeme gelmesi üzerine Gazeteciler yönetimi olarak AK EDAŞ’a konuyu görüşmek üzere gittik.Böyle bir uygulamanın olamayacağını halkın mağduriyeti anlamına geldiğini bu uygulamanın durdurulmasını istedik.

Konuyla ilgili yetkili Müdür ise, Adıyaman ilimizde yaklaşık 220 bin abone var bunların sadece 10 bini daha önce pazarlamacı şirketlerle sözleşme yapmışlar indirimli elektrik almak için o şirketlerde ekonomik sebeplerden dolayı yaptıkları sözleşmede günü dolanların sözleşmesini fesettiğinden mecburen biz vermek zorundayız. Bu vesileyle 220 bin aboneden 10 bin tanesine mesaj attık bizimle sözleşme yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğunu belirttik. Daha önce yatırdıkları depozito ücretleri ya kendilerine ödeniyor yada yeni abonelikiçin yatırmak zorunda olunan depozitoyla mahsuplaştırıyoruz buda sarfiyatlarına göre değişiyor. Bazen üstte artan parasını iade ediyoruz bazen aradaki farkı depozito olarak emanete alıyoruz. Olay budurdiyerek yapılan uygulamanın bu olduğunu belirttiler.

Editör: Adıyaman Haber