Adıyamanlılar Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye AK Parti Adıyaman milletvekillerinden Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, bundan önceki dönem Adıyaman milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılınç, Sultangazi belediye başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Eski Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün, Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy, İnlice Belediye Başkanı Abubekir Ümirhan, bir şey varsa Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak Kahta dernekler Federasyonu başkanı Ali Yücel, gel gör dernekler Federasyonu başkanı Ali Acar, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, İGTOD Başkanı Mustafa Karlı, sivil toplum kuruluşlarının Dernek başkanları çok sayıda iş adamları dernekler federasyona bağlı yönetim kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kongrede Divan başkanlığını oy birliğiyle İGTOD  Başkanı Mustafa Karlı seçilirken üyeliğini ise Adıyamanlar Vakfı'nın bir önceki dönem başkanı Ramazan Aksoy ve Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik seçildi.

Kongre katılım bütün delegelerin oylarını alarak Adıyaman Dernekleri Federasyonun yeni başkanı olan Hüseyin Sevinçtekin kongreye katılan bütün katılımcılara teşekkür ederek söze başladı. 

Sevinçtekin, "Bu tarihi kongrede bizleri yalniz birakmayan başta milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşların başkan ve yöneticilerine, iş adamlarımıza, basın mensuplarımıza canı gönülden şükranlarımı sunarım.  Adıyaman Dernekleri Federasyonu kurucu Başkanı Sayın Nevzat Bayhan başta olmak üzere kendisinden sonra bu gorevi devr alan Sultangazi belediye başkanımız Sayın Av. Abdurrahman Dursun'un görevi süresince yaptıkları güzel hizmetlerinden dolayı bütün Adıyamanlıların gönlünde taht kurduklarını biliyoruz. Bundan dolayıdır ki her iki başkanımıza da buradan teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Yeni yönetim kurulu olarak bundan sonraki asıl amacımız federasyonumuzun farklı alanlarda gerçekleştireceğimiz hizmetlerle ve çalışmalarla herkesin takdirini kazanacağımıza inanıyorum. Bu önemli görevi layıkı ile yerine getirmek boynumuzun borcu olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Allah yar ve yardımcınız olsun" diyerek, bütün katılımcıları katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti. 

AK Parti Adıyaman milletvekillerinden Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, bundan önceki dönem Adıyaman milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılınç, Sultangazi belediye başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy, inlice Belediye Başkanı Abubekir Ümirhan, bir şey varsa Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak Kahta dernekler Federasyonu başkanı Ali Yücel, gel gör dernekler Federasyonu başkanı Ali Acar selamlama konuşmalarinda kongrenin Hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, Adıyaman Dernekleri Federasyonu yeni başkanlığına seçilen Hüseyin Sevinçtekin ve yönetim kurulu üyelerine başarı dileklerini ilettiler. Ayni zamanda gelecekte bir ekip ruhu çerçevesinde çok daha anlamlı çalışmalara imza atarak, İstanbul'daki bütün Adıyamanlıların takdiri kazanacaklarını inancının tam olduğunu kaydettiler. 

Programı akışı çerçevesinde Adıyaman Dernekleri Federasyonu başkanlığına yeni seçilen çiçeği burnunda Hüseyin sevinçtekin kendisinden önce Bu görevi layıkıyla yapan Sultangazi belediye başkanı Abdurrahman Dursun yaptığı hizmetlerden ve gayretlerinden dolayı bir buket çiçek takdim ederek. teşekkür etti.

 

Haber: Abdulkerim SONKAYA

Editör: Adıyaman Haber