Bir ilin zenginliğini oluşturan kaynaklar, ilin üzerine oturduğu coğrafyasının jeopolitik ve jeostratek konumunun sunduğu fırsatlardır. Tarihi ve kültürel zenginliğidir. Yeraltı ve yerüstü varlıklarıdır. Eğitimli ve nitelikli insan gücü varlığıdır.

Birleşmiş Milletler Bilim Kültür Örgütü UNESCO, Adıyaman’ın sınırları içinde yer alan çağının barış devleti olan örnek alınan Comagene Krallığının tarihi ve kültürel mirası Nemrut’u dünyanın 8. Harikası olarak kabul etmiştir.

Adıyaman’ın üzerine oturduğu coğrafyasının tarihi ve kültürel zenginliğinin, ulusal ve uluslararası tanıtımın yapmak, ilde turizmi canlandırmak, ilin zenginliğine dönüştürmek için 1993 yılında Adıyaman Turizm il müdürü Mahmut Arslan’ın teklifi, Kahta Kaymakamlık makamının ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile Kahta İlçesi’nde 25-27 Haziran 1993’te Uluslararası Turizm Festivali yapılmaya başlandı. Festival 1993 -2002 arasında düzenli olarak yapıldı. Festivale, Ulusal ve uluslararası katılım her yıl artarak devam etti. Ulusal ve uluslararası Kâhta turizm Festivali Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun ilk ve tek uluslararası Festivali olarak tarihe geçti. Dünya turizm rehberlerinde yerini aldı. Festival, Nemrut’u ziyareti edenlerin sayısını artırdı. Adıyaman’ın zenginleşmesine katkı sağladı.

24 Aralık 1995 tarihinde yapılan seçimlerde Refah Partisi yüzde 21,38 oy aldı. Birinci parti oldu. Toplam 550 milletvekilinin 158’ni kazandı. Doğru yol partisi yüzde 19,60 oy aldı. 135 milletvekili kazandı. Seçimlerden sonra Refah Partisi-Doğru Yol Partisi arasında koalisyon hükümeti kuruldu. Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan Başbakan oldu. Kadir Çalışıcı Adıyaman valiliğine atandı. Vali Kadir çalışıcı “Uluslararası Kahta Comagene Festivalini” iptal etti.

CHP Adıyaman Milletvekili Celal Topkan, Kahta Turizm Müdürü Mahmut Aslan, Festivalin yeniden yapılması sağlamak için mücadele ettiler. CHP Adıyaman Milletvekili Celal Topkan Turizm Bakanı Bahattin Yücel’le görüştü. Bakan Bahattin Yücel, Uluslararası Kahta Comagene Festivalini Festivali’nin yapılması emrini verdi. Uluslararası Kahta Comagene Festivalini” yeniden yapılmaya başlandı. Bu arada Vali Kadir Çalışıcı, Adıyaman’dan alındı. Aksaray’a Valiliğine atandı.

3 Kasım 2003 tarihinde yapılan seçimlerde AKP tek başına iktidara geldi. AKP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile “Uluslararası Kâhta Kommagene festivali’ 2003 yılında iptal edildi. Adıyaman’ın zenginleşmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan turizm geliri yok edildi.

AKP iktidarında, AKP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini alan Menzil Tarikatı, tarikat üyelerine verdiği talimatla, tarikat üyeleri tarafından, Adıyaman’ın tarihi ve kültürel zenginliği, turizm gelir kaynağı olan Comagene Krallığının tarihi eserleri tahrip edildi.

AKP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’ın zenginleşmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan turizm gelirini yok etmekle yetinmedi. Adıyaman’ın tarihi ve kültürel zenginliği, turizm gelir kaynağı olan Comagene Krallığı’nın tarihi eserleri tahrip ettirdi. Adıyaman’ın gelişmesinin, kalkınmasının ve zenginleşmesinin önünü tıkadı.