Günler süren büstün onarımı sonrasında yeni haliyle göz kamaştıran Atatürk büstü köyün okul bahçesindeki kaideye yerleştirildi.

Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş’un girişimleri sonrasında ressam Zafer Kıraç ile birlikte Atatürk büstünün onarım aşaması 1 hafta sürdü.

Okullarda ve kamu kurumlarında gönüllü olarak yaptığı çalışmalarla bilinen ressam Kıraç, yapmış olduğu çalışma hakkında şu ifadelere yer verdi:

"Adıyamanlı bir ressam olarak, okullarımızda ve birçok kurumlarda yapmış olduğum çalışmalar halk tarafından oldukça ilgi gördü. Gönüllü olarak yapmış olduğum bu çalışmalar sonrasında farklı illerden de bana ulaşan kamu kurum yetkilileri oluyor. Bizler ressamlar olarak kendimizi halkımıza adamış bulunmaktayız. Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Gündoğmuş komutanımızın bana ulaşmasından sonra kendisiyle birlikte il dışından getirilen Atatürk büstünü onararak, bir okulumuza teslim ettik. Bu büstün onarım aşaması yaklaşık 1 hafta sürdü. Gece gündüz demeden büstün onarımını gerçekleştirmiş olduk. Daha sonra Adıyaman merkeze bağlı olan Yarmakaya Ortaokulu’na büstü teslim ettik. Böylesine anlamlı bir çalışmada yer aldığım için oldukça mutluyum. Bir eğitimci olarak Gazi Mustafa Kemal’in yolunda yürümeye devam edeceğiz. Bu anlam dolu çalışmadan dolayı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş’a ve eğitimcilerimize çok teşekkür ederim."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha