Cumhuriyet İlkokul öğrencileri evde yaptıkları pasta, börek, çiğköfte gibi yemekleri ve tatlılar ile etkinliği aileleri ile birlikte katıldı.

Etkinlikte öğrenciler bir yandan yerli malı haftasını kutlarken, bir yandan da ürünleri satarak sınıflarının ihtiyacını karşıladı.

Etkinlik aileler tarafından büyük beğeni alırken, aileler bu tür etkinliklerin yapılmasını istediler.

Sınıf Öğretmeni  Gamze Güngördü, "Yerli malı haftası ile biraz daha amacına ulaşmasını istedik. Yerli mallarımızı, yerli ürünlerimiz tanıtmak istedik. Hem onları tanıtıp hazırlık aşamasını da çocuklar görev aldı. Aileleri ile birlikte geldiler. Kendileri hazırladılar ve bizzat kendileri satışı yaptılar" dedi.

Cumhuriyet İlkokul Müdürü Abubekir Turmaz ise  "Ülkemiz de 12, 18 Aralık tarihleri arasında tutum, yatırım değerleri haftasında bizim okulumuzda yaptığımız etkinlik temel amacımız. Öğrencilerimizin tutumlu olmalarını gösteriyor. İsrafın çok yoğun olduğu zaman diliminde tutumlu olmaları için böyle bir etkinlik yaptık. Çocuklar şunda kendi yaptıkları ürünlerin bir şekilde burada standını yapıp satarak sınıfça sosyal, kültürel etkinlikler de bulunuyorlar. Bunlar hem tutum hem de bir yatırama dönüştürülüyor. Ülkemizde yerli malın anılması amacımız. Etkinliğimiz çocuklarımız kendi evlerinde yaptıkları ürünlerin imalatı olan kendi ürünlerinin burada sergilenmesi yerli mallın özelikle yönlendirme, bilinçlendirme bizde bu etkinliğin amacımız" diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha