Ekti, maddi durumunun iyi olduğunu belirterek, her ay düzenli olarak bin lira bağışlayacağını söyledi.
Kayalık Mahallesinde oturan PTT'den emekli, 5'i kız 8 çocuk babası Mehmet Ekti, Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'na destek için her ay aylığının bin lirasını Mehmetçik Vakfına bağışlama kararı aldı.

Ekti, bugün aldığı son maaşından bin lirasını banka şubesine gidip Mehmetçik Vakfına gönderdi.
Yaptığı bağışın zenginlere örnek olmasını isteyen Mehmet Ekti, Mehmetçik Vakfına her ay düzenli olarak bin lira bağışta bulunacağını söyledi.

Ekti, "Adıyaman'da zenginlere örnek olsun. Parayı mezara mı götüreceğiz? Şükür, Allah'ın izniyle ne devletimiz muhtaç, ne milletimiz muhtaç, ne askeriyemiz ne de polisimiz muhtaç. Fakat bir yardımda bulunmak, çorbada benim de tuzumun bulunması iyidir" dedi.
Kendisine yardımcı olan yerel sanatçı Dellal Metin ise şunları söyledi:
"O gün sayın valim buradaydı. Hacı emmi bir şeyler söyleyecek, yutkunuyordu, söyleyemedi, aylığımı alıp o zaman ben bir şeyler söyleyeceğim, hayır mı? Dedim. Vakıfa her ay bin lira yatıracağım dedi. Hacı emmi senin gücün yeter mi? Yok dedi, benim gücüm var ama bazı iş adamlara parası olup saklayanlara ben örnek olayım bana yine yeter dedi, olay bu. Allah kabul etsin. Kendisi bu bağışı, karınca kararınca bir tuzum olsun diyor."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha