Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya köy ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Adem Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Avukat Sami Işık eşlik etti. 
Kırsal kesimin karşılaştığı sorun ve sıkıntılarının çözümü ve sorunların yerinde tespiti amacıyla Ramazan ayının başlangıcından bu yana köy köy dolaşarak vatandaşlarla buluşmalara devam eden Vali Nurullah Naci Kalkancı, ziyaret ettiği köylerde köy muhtarından köylerinin sorunları hakkında bilgiler alarak köy sakinleriyle buluşup, vatandaşlar tarafından kendisine iletilen sorun ve talepleri dinleyerek, notlar aldı.
Ziyaret ettiği köylerde köy halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Vali Nurullah Naci Kalkancı, köylere köy halkının alkışları ve sevgi gösterileri arasında girerek, kendisini karşılamak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlarla tek tek tokalaştı.
Sohbet havasında geçen ziyaretlerde kırsal kesimde yaşanan sıkıntılarla ilgili köylüler sorunlarını gönül rahatlığıyla dile getirirken, Vali Nurullah Naci Kalkancı ve beraberindeki kurum amirleri de kendisine yöneltilen soruları büyük bir samimiyetle cevapladı. 
Ziyaretlerine merkeze bağlı Ataköy’le başlayan Vali Kalkancı, köy konağında vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Vatandaşların dile getirdiği talepleri tek tek not alan Vali Kalkancı, “hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz. Vatandaş bize değil, biz vatandaşın ayağına gideceğiz. Köylülerimizin ilettiği sorunları imkanların el verdiği ölçüde çözmeye çalışacağız. Köylerimize yönelik düzenlediğimiz bu ziyaretlerle amacımız, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde görmek, dertlerine ortak olmak ve bu sorunları ilk ağızdan dinlemektir. Valilik olarak kamu kurumlarımızla birlikte kırsal kesime yönelik yapılan tüm çalışmaların ana gayesi,  ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Hep birlikte bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyor, talepleri karşılamak ve sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz. Bu amacı gerçekleştirmek için gerek İl Özel İdaremiz gerekse de Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla köylerimize yönelik önemli çalışmalar yapılmaktadır. 2018 yılı yatırım programı kapsamında kırsala yönelik köy içi kilitli parke, asfalt onarım, kanalizasyon ve içme suyu ile toplumun sosyal alanda ihtiyaç duyduğu diğer önemli çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz”dedi. 
Ramazan ayında makamda oturmak yerine her zaman sahada olmayı tercih ettiğini ifade eden Vali Kalkancı, “köylerimizin karşılaştığı sorunları yerinde görürseniz çözüm üretmeniz daha kolay ve hızlı olur. Bu nedenle her fırsatta köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz aralıksız olarak devam edecek. Biz vatandaşımızın ayağına gideceğiz ” ifadelerini kullandı.
Ziyaret ettiği köylerde etrafında toplanan çocuklara da yakın ilgi gösteren Vali Nurullah Naci Kalkancı, çocuklarla sohbet ederek, oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren köy sakinleri ise, köylerini ziyaret ederek taleplerini dinleyen ve devletin sıcaklığını vatandaşına hissettiren Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya teşekkür ettiler. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha