Altınşehir Polis Merkezi Amirliğinde gerçekleşen programa Vali Nurullah Naci kalkancı, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile Polis Memurları hazır bulundu. 
Başarı belgesi takdim töreninde konuşan Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Bir devletin asli gücü kolluk kuvvetleridir. Emniyet teşkilatı ve polislik bir devletin olmazsa olmazıdır. Devletler insanların güvenlik ihtiyacından doğmuştur. İnsanlar toplu yaşamaya başladıktan sonra güvenliklerinin olmadığını, dış saldırılara açık olduğunu ve iç kargaşalarda problem çıktığını görerek, devlet kurma fikrine varmıştır. Devlet dediğimiz aygıt bu ihtiyaçtan doğmuştur. İnsanlar Devlet kurulduktan sonra Adalet olması gerektiğini de hissetmiş ve Adalet teşkilatı da teşkil edilmiştir. Yani devlet dediğimiz şey güvenlik ve adaletten müteşekkil bir bütündür. Bizim iç asayişimizi, insanlarımızın can ve mal güvenliği ile esenliğini sağlayan en önemli unsur Polis Teşkilatıdır. İnsanların en önemli hakkı yaşam hakkıdır. Ondan sonra mal ve diğer güvenlik ihtiyacı hissedilir. İnsanların can ve mal güvenliğini şehirlerde Polis Teşkilatı, kırsalda ise Jandarma sağlamaktadır. Sizler olmazsanız bizlerde birçok görevimizi ifa noktasında geri kalmış oluruz. Bizim Mülki İdare Amirliği mesleğimizin olmazsa olmaz dediğimiz iki unsuru vardır, bunlardan biri Polis Teşkilatı bir diğeri ise Jandarma Teşkilatıdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesinde de Emniyet Teşkilatının büyük katkısı vardır”dedi. 
Konuşmanın ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman’da gece gündüz demeden asayiş ve huzurun sağlanması noktasında büyük gayret gösteren İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve emniyet teşkilatı personellerini başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı başarı belgesiyle ödüllendirdi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha