Suriyeli Abud ve Iraklı Halaf ailesi, İl Göç İdaresi Müdürü Murat Atilla ile birlikte Vali Aykut Pekmez’i makamında ziyaret ederek, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle bir buket çiçek takdim etti. 
Gerçekleşen ziyarette İl Göç İdaresi Müdürü Murat Atilla, İl Göç İdaresi Müdürlüğünün Adıyaman’da ikamet eden göçmen ailelere yönelik yaptıkları faaliyet ve çalışmalar hakkında Vali Aykut Pekmez’i bilgilendirdi. 
18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Suriyeli Abud ve Iraklı Halaf ailesinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aykut Pekmez, “Bugün dünyada en fazla göçmene ev sahipliği yapan ülkelerin başında Türkiye bulunmaktadır. Türkiye, son yıllarda komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle başta Suriye ve Irak olmak üzere birçok misafire ev sahipliği yapıyor. Adıyaman ilimizde de yaklaşık 26 bin Suriyeli barınıyor. Dünyanın dört bir yanında evlerinden yurtlarından ayrı kalan, çeşitli sebeplerle göç etmek zorunda kalmış tüm göçmenlerin gününü kutluyor, bugün vesilesiyle dünya çapında yerinde yurdundan edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalıkla beraber yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha