CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Diyarbakır merkezli hazırlanacak olan turizm, tanıtım ve yatırım programı kapsamına Adıyaman’ın da dahil edilmesini önerdi. Bakanlık yanıtında Adıyaman’ın Diyarbakır yatırım planına eklendiğini fakat, il sınırlarında Turizm Teşvik Kanunu hükümlerine göre ilan edilen “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” ya da bir “Turizm Merkezi” bulunmadığını söyledi.

TUTDERE İŞBİRLİĞİ YAPILAN KURUMLARI DA SORDU

Adıyaman Merkez ve ilçelerle birlikte toplamda 76 Arkeolojik Sit Alanı, 48 Dini ve Kültürel Yapı, 56 Sivil Mimari, 3 Askeri Yapı, 6 Doğal Sit Alanı olmak üzere toplamda 218 adet tescilli taşınmaz kültür varlığı olmasına rağmen, Turizm Bölgesi içine dahil edilmiyor. Duruma tepki gösteren Tutdere, Bakanlığa Adıyaman’da “Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” veya “Turizm Merkezi” bulunmamasının gerekçeleri ve Adıyaman’ın turizm potansiyeli ile ilgili temasa geçilen kurum ve kuruluşların hangileri olduğunu sordu. Ayrıca Tutdere 2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesinin ardından, bu yıl kapsamında Adıyaman’a yapılacak herhangi bir yatırım olup olmadığını da sordu.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Milletvekili Tutdere “Tüm bu alanlardaki potansiyeli gözardı edilen Adıyamanımızın hak ettiği yere gelmesi için çalışmaya ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. Türkiye’nin 81 ilinde 60 tanesi Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olmak üzere toplam 267 adet Turizm Merkezi var. Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezlerinin tespitinde ülkenin doğal, tarihi, arkeolojik ve sosyo-kültürel turizm değerleri yanı sıra kış, av ve su sporları ve sağlık turizmi ile mevcut diğer turizm potansiyeli dikkate alınıyor.

Editör: Adıyaman Haber