"Adıyaman yatırımlarında yüzde 39 kesinti"

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan yıllık yatırım programına göre 2019’da Adıyaman’a yapılacak yatırımın bütçesi geçtiğimiz yıla oranla yüzde 39 kesintiye uğradı. Adıyaman CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere bütçeye tepki göstererek “Adıyaman’a kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar. Beklediğimiz Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin bitişi bu bütçe ile 1 yıl daha ertelendi. Bütçeye alındığı söylenen Recep İçme Suyu Hattına ise toplam bin TL ayrıldı. Artık boş vaatlere karnımız tokdedi


Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayınlanan 2019 yılı Yatırım Programı açıklandı. Her yıl Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışılarak kabul edilen yatırım programına göre Adıyaman’ın toplam bütçesinde bu yıl yüzde 39 oranında kesintiye gidildi.


“Ekonomik krizi gizleyemezsiniz”

Ekonomik krizin artık iyiden iyiye hissedildiğini vurgulayan CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere “Adıyaman’a kaşık ile verilen yatırımlar kepçeyle geri alınıyor. Göstermelik yatırımlara, seçim döneminde vaat edilen projelere artık karnımız tok. Herkesin dört gözle beklediği Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin bitişi bu açıklanan bütçe ile 1 yıl daha ertelendi. Geçen yıl 2020’de biteceği söylenen hastanemizin, bu yıl 2021’de biteceği söyleniyor. 2017’den beri hastanemize kıt kanaat ödenek veriliyor ama daha çivi bile çakılmadı. Bu bütçeye yatırım olarak yazılanlarla halkımızın gözü boyanmak isteniyor ama bize söz verilen projelerin esamesinin dahi okunmadığını biliyoruz. Ekonomik kriz, kesintilerle gizlenmeye çalışılıyor” diye konuştu.


“Recep İçme Suyu Hattı’na bu yıl bin TL ayrıldı”

2018’de Adıyaman’da yapılması planlanan toplam 38 proje varken, bu rakam bu yıl 35’e düştü. Geçen yıl 288 milyon 701 bin liralık bütçe ayrılan Adıyaman’a, 2019 yılında toplamda 176 milyon 674 bin lira harcanması bekleniyor. Milletvekili Tutdere “Tarımda geçtiğimiz yıl 8 olan proje sayısı bu yıl 5’e, konut alanı 9’dan 5’e, turizm 3’ten 1’e, eğitim 8’den 6’ya düşerken, ulaştırma projeleri 7 ile sabit kaldı. Bu yıl ödenek ayrıldığı söylenen Recep İçme Suyu için bin TL ayrıldı. Bin TL ile bir aile geçinemezken, söyleyin bana Recep İçme Suyu Hattı’nın nesini yapacaksınız?” diye sordu.


Kamu yatırımları kesintide

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından açıklanan yatırım programı hedeflerinde 2019 Yılı Kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının, alınan harcama tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de reel olarak yüzde 36,1 oranında azalacağı belirtildi.

Editör: Adıyaman Haber