Vali Yardımcısı Bedir Deveci tarafından Valilik Makamında kabul edilen öğrenciler, 3 gün boyunca Nemrut Dağı başta olmak üzere, Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi ile Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, Türkiye’nin ve Adıyaman’ın kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. 

Vali Yardımcısı Deveci, burada yaptığı konuşmasında, öğrenci grubunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, yabancı uyruklu öğrencilerle sohbet ederek Adıyaman'ın tarihi, kültürü, coğrafyası, ekonomik ve sosyal yapısı ile ilgili bilgiler verdi. 

Öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Deveci, şöyle devam etti:

 "Adıyaman birçok medeniyetin buluştuğu, kaynaştığı, kucaklaştığı ve bu medeniyetlerin kültürleri ile yoğrulup bugünlere ulaştığı Anadolu''nun önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Tarihi süreç içerisinde bugüne kadar birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan Adıyaman, sahip olduğu kültürel ve doğal güzelliklerin yanında 300’ün üzerinde tarihi öneme haiz kültür varlıkları ile adeta açık hava müzesi konumundadır. Kısacası Adıyaman, herkesin mutlaka gelip görmesi gereken bir ildir. Sizleri de ilimizde görmekten memnuniyet duyuyoruz. Siz değerli gençlerimiz bu projelerle kültürler arası diyalogu geliştirip, Anadolu insanının misafirperverliğini yakından görme şansına sahip olmaktadır."

Adıyaman'da çok sıcak bir karşılaşama yaşadıklarını dile getiren öğrenciler ise, Adıyaman Belediyesi'nin hayata geçirdiği bu proje ile Türkiye’yi ve Adıyaman ilini yakından tanıma fırsatı olduğunu belirterek, "Adıyaman'da bulunmaktan çok memnunuz. Adıyaman insanının yakın ilgi ve alakası ile misafirperverliğine hayran kaldık."ifadelerini kullandılar.
Vali Yardımcısı  Bedir Deveci, ziyaret sonunda, dünyanın çeşitli ülkelerinden Adıyaman’a gelen Erciyes Üniversitesi öğrencilerine Adıyaman’ı tanıtıcı yayınları ile Nemrut heykelciklerinden birer set hediye etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha