-"UMKE GÖREVLİSİ KUŞTEPE, 2 ÇOCUĞUNU BIRAKARAK ELAZIĞA KOŞTU

Dün akşam Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem çevre illerde de hissedilirken Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı gönüllü UMKE ekibi kente giderek göçük altında kalan depremzedelerin enkaz altında kalan Azize ile telefon görüşmesi yaparak kritik yönlendirmeleri ile Azize ve ailesinin kurtulmasını sağlayan UMKE görevlisi Emine Kuştepe'nin babası Veysel Kuştepe, kızı 2 çocuğunu bırakarak babası ve annesinden helallik isteyerek Elazığ'da yaşanan depremzedelere destek olarak gittiğini anlattı.

-"KIZIM İŞİNİ SEVEREK YAPIYOR"

Kızının çocuklarını bıraktıktan sonra ailesinden helallik isteyerek Elazığ'a gittiğini belirten baba Veysel Kuştepe, yaşananları şöyle anlattı:

"Dün deprem olduğu zaman kızım bana telefon açtı. Kızım bana dedi ki; baba hakkını helal et dedi ben Elazığ'a gideceğim deprem oldu. Bende Allah işini gücünü rast getirsin benim kızım işini severek yapıyor. Bu tür şeylerde işini gerçekten severek yapıyor. Taktir ediyorum dediğim gibi Allah bu tür şeyleri düşmanımın başına vermesin. Giderken baba hakkını helal et.  Bende televizyonda kızımı seyrettim baktım telefonla konuşuyor onların bir kurtarması bu Adıyaman'da da olabilir Antep'te olabilir Maraş'ta olabilir herkese geçmiş olsun.
Görüntüleri izlediğimde onlar bizim kardeşlerimizde olabilir çocuklarımızda olabilir onları izlerken saçlarım diken diken oldu.  O yaralıları gördüğüm zaman, o yavruları gördüğüm zaman televizyonda bende seyrettim bu tür şeyler kızımla gurur duydum. Kızım işini severek yapıyor ben o yüzden taktir ediyorum. Görüntüleri izledikten sonra kızımla görüştüm kendine iyi bak fazla telefonu meşgul etmeyim annesi ise izlediğinde gözleri doldu. Kısacası kızım işini severek yapıyor. Adıyaman ekibi gerçekten güzeldir sürekli eğitime gidiyorlar ben bunu da taktir ediyorum." 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha