Adıyaman İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, müslümanların  tüm insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı, şerrin kilidi olmak gibi bir vazifesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, dünyanın neresinde olursa olsun topyekün açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların, mültecilerin yaralarını sarmak, aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak, terör mağduru insanımıza kol kanat germek, toplumdaki yetimlerin, yaşlıların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak, kısacası tüm dünyaya sevgi ve merhamet taşımak, bu vazifenin en önemli unsuru olduğu kaydedildi.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Diyanet Gençlik Gönüllüleri ve Türkiye Diyanet Vakfının katkılarıyla Adıyaman'da ikamet eden, Suriyeli, Afgan ve ihtiyaç sahibi yerli ailelerin dertlerine ortak olmak ve bir nebzede olsa tebessüm etmelerini sağlamak için ziyaretler gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ziyarette, yardımların ailelere teslim edildiği belirtilerek, “Muhacir olarak ülkemize, memleketimize sığınmış bu ailelerin, kendi ülkelerinden çok Türkiye için dua ettiklerine ve minnettar olduklarına şahit olduk. Bu kapsamda Adıyaman'da 50 lira değerindeki A101 market kartlarından 594 adetin 124 adeti il merkezinde geri kalanlar ilçelerde, her aileye iki kart verilmiştir. Ayrıca 100 lira değerindeki LC Waikiki giyim kartlarından il merkezinde 300 aileye kart dağıtımı yapılmıştır.”denildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha