Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz.  Doktorlarımız görev başında katlediliyor, 112 İstasyonları Kurşunlanıyor, Hastanelerde yaşanan saldırılar hız kesmeden sürüyor, vakaya giden 112 çalışanlarımız şiddete uğruyor.

Ne yazık ki Şiddetin önüne geçilmesi için çaba harcanmasının yerine şiddetin rutinleşmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Öyle ki şiddet bir hak gibi görülüyor, ambulanslar takip edilip, sağlık çalışanları darp ediliyor.

Bu durumun son örneklerinden biri de Adıyaman’ımızda yaşanmıştır.  Bir ihbar üzerine olay yerine gitmeye çalışan 112 ekibimizi bir kamyonet sıkıştırmış ve bu kişi daha sonrada kamyonetini ambulansın önüne kırarak çalışanları darp etmiştir.

Öncelikle 112 çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve  bu şiddet olayını kınıyoruz.  Tutuklu yargılama yasal olarak mevzuatta varken anlaşılan odur ki uygulanmamakta ve bundan da insanlıktan nasibini almamışlar cesaret bulmaktadırlar.  

Merak ediyoruz acaba bu tipler ancak bir sağlık çalışanını öldürdükleri zaman mı tutuklanacaklar. Allah korusun daha büyük sonuçlara yol açacak olaylar yaşansa bunun hesabını kim nasıl verebilecektir.

Buradan yetkililere de bir çağrıda bulunarak sağlık personeline sizde sahip çıkın diyoruz. Çünkü şiddetin artık insan yaşamına kasteden saldırıya dönüşmeye başladığı bir kez daha görülmüştür ki, personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet sürdürmektedir.

Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır.  Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar.  Önce çalışan demeliler ve çalışanların sorunlarını çözmelidirler.

Biz Türk Sağlık-Sen olarak hastanelerde sağlıkta yaşanan bu tür şiddet ve saldırı olaylarının bir an önce son bulmasını isterken, yöneticileri bir kez daha sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor ve alçakça bir saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz.

Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanana şiddettin en aza indirmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz.               

                                                                  NEJDET İRFAN TOKUR

                                          TÜRK SAĞLIK-SEN ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANI

Editör: Adıyaman Haber