İçişleri Bakanlığının 81 ilde başlattığı “Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” projesi Adıyaman’da da uygulanmaya başlandı. 
Uygulama kapsamında, alınan trafik tedbirlerini yerinde görmek, sürücülerde trafik güvenliği konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla il genelinde Vali Nurullah Naci Kalkancı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ilçe Kaymakamları ve trafik ekipleri ile birlikte trafik yoğunluğunun olduğu noktalarda uygulamaya katılacak. 
İl genelinde bayram süresince alınan tedbirlere ilişkin bilgiler veren Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı tatili süresince seyahatlerini daha güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla 81 ilimizde “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası başlatıldığını belirterek, proje ile ilgili şunları ifade etti: “Trafik meselesi ülkemizin uzun yıllardır mücadele ettiği önemli sorun alanlarından biridir. Araçların hız yapma kapasitelerinin artışı, cep telefonu gibi dikkat dağıtıcı yeni teknolojiler ve değiştirilemeyen alışkanlıklar, kazaların halen yaşanmasına neden olmaktadır. Bayramlar trafik yoğunluğunun ve dolayısıyla kaza riskinin arttığı dönemlerdir. Bunun için İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla başlatılan “Kırmızı Düdük” kampanyası kapsamında bizlerde Adıyaman Valiliği olarak il genelinde jandarma ve polis trafik ekiplerimizle birlikte denetimlere başlayarak, çeşitli güvenlik tedbirleri aldık”dedi.  
Vali Nurullah Naci Kalkancı, emniyet ve jandarma trafik ekiplerine görevlerinde başarılar dileyerek, sorunsuz bir bayram süreci geçirmeleri temennisinde bulundu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha