Türkiye Gazeteciler Federasyonu 57. Başkanlar Konseyi toplantısına katılmak üzere Adıyaman’a gelen federasyon üyeleri tarihi ve turistik yerleri de gezdi. Gün içinde gerçekleşen gezilerin ardından Türkiye Petrolleri Ofisi cendere restaurantta yemekli gece de gazeteciler gönüllerince eğlendi.

Düzenlenen program da açıklama yapan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Aslan, “57. Başkanlar kurulu toplantısını Adıyaman’da gerçekleştiriliyor. Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti olarak bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu yaşamaktayız. Bu vesile ile Türkiye en köklü ve en büyük meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonumuzun 57. Başkanlar Konseyi toplantısının Adıyaman’da yapılmasına karar veren Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkürlerimi ifade ederim. Bu toplantı vesilesi ile ülkemizin değişik coğrafyalarından gelen siz değerli meslek taşlarımıza başta Nemrut Dağı gibi dünyanın en önemli tarihi ören yerlerini demokratik yapısı itibariyle Dünya üzerinde barış ve kardeşliğin birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı Adıyaman’ı sizlere tanıtmanın heyecanını yaşadık. Bilindiği gibi federasyonumuzun düzenlediği başkanlar konseyi toplantısı her yıl Türkiye farklı illerinde yapılmaktadır. Basın emekçilerimizin sorunlarının masaya yatırılmasının yanı sıra ülke gündemi ve toplantılarının yapıldığı şehirler ile ilgili başlıca sorunların ele alınarak çözüm yolları arandığı başkanlar konseyi toplantısı bu yönüyle toplum için bu kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu gün son günlerde yaşadığımız ayrışmalar kutuplaşmalara örnek teşkil eden başkanlık konseyi toplantıları birlik beraberlik korunması adına önemli bir misyon yerine getirmektedir. Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde üstlendiğimiz 57. Başkanlar konseyi toplantısına destek veren Adıyaman Valimiz Nurullah Naci Kalkancı’ya Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza sivil toplum örgütlerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Adıyaman’da 57. Başkanlar konseyi toplantısını yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca “Öncelikle başarılı bir organizasyon yapan Faal Gazeteciler Cemiyeti ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Biz bu salonda bu bahçe de 45 gün önce bir iftar yemeğinde buluşmuştuk. Adıyaman mutlaka tanıtılması gerektiğine inandığım bu konuşmam da kısa süre içinde mutlaka bir başkanlar konseyinin Adıyaman’da yapılmasına söz vermiştik. Bugün ikinci günümüz ve 57. Başkanlar konseyimizi gerçekleştiriyoruz. Gerçekten kendi sorunlarımızın yanında biz Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak ülke sorununu gittiğiniz iller de illerin sorun ve tanıtımı konusun da en büyük destek vermek bizim görevlerimiz arasında olduğuna inanıyoruz. Güneşin doğuşunu izledik. Ben maalesef gidemedim daha önce gittiğim için arkadaşlarımız yoruldu ama ve güzel bir gün geçirdiler” diye konuştu.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise “Adıyaman’da bu toplantıyı yapan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Arslan ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca bey’e teşekkür ederim. Bizim görev yaptığımız yerler bizim ikinci memleketimiz haline gelir. Bir yeri bizim anlatmamız farklıdır. Dışarıdan görülmesi farklıdır. Oranın nasıl algılandığı nasıl görüldüğü dışarıdan gelenlerin anlatması önemlidir. Ben bu organizasyonu düzenleyen emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha