Bir otelin konferans salonunda düzenlenen 57’inci Başkanlar Konseyi toplantısına Türkiye’nin dört bir yanından gelen cemiyet başkanları ve gazetecileri katıldı.

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, “19-22 Temmuz tarihleri arasında yapılan 3 gündür Adıyaman’da bulunan Adıyaman basını olarak katılımcılara teşekkür ederim. Biz sizleri elimizden geldiği kadar en iyi şekilde ağırlamak için çabaladık. Bir eksiğimiz olduysa kusura bakmayın. Adıyaman Türkiye Gazeteciler Federasyonu ikinci evidir. Biz başkanlarımızı burada ağırlamaktan onur duyarız” dedi.

Toplantıya katılımlarından dolayı federasyon üyelerine teşekkür eden TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise “Değerli arkadaşlar biliyorsunuz Türkiye'de bir seçim dönemi geçirdik. 56’inci Başkanlar Konseyimizden sonra seçim durumuna girilmesi nedeniyle çalışmalarımızı çok etkili olarak yaptığımızı söyleyemeyiz. Ama 57’inci konsey toplantımızdan sonra çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz. Kocaeli Valiliğinden bir eğitim ve dinlenme tesisi, Türk Dünyası Basın Merkezi olması kaydıyla yer talep ettik ve görüşmelerimiz sürüyor. Çünkü gerçekten Türkiye genelinde gazetecilerin kaldığı veya kalabileceği bir yer yok. Yani yapacağımız bu projeye eski tabiriyle huzur evi diyoruz ama biz huzur evinin üzerinde bir tesis yapmak istiyoruz. Tabii ki bir kısmının da mutlaka huzur evi gibi kimsesiz, yoksul ve bakıma muhtaç arkadaşlarımızın bir kısmının bu tesislerin bir bölümünde kalmasının hedefindeyiz. Bu konuyla ilgili de çalışıyoruz” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından federasyon üyeleri Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ve TGF Başkanı Karaca’ya hediye takdim etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha