Adıyaman valiliği önünde açıklama yapan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ- SEN) Adıyaman Şubesi üyeleri bir araya geldi.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ- SEN) İl Başkanı Mehmet Teker, açıklama yaparak, emekliye bayram ikramiyesi, öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, bir buçuk milyon kişinin 3600 ek gösterge verileceği müjdesinin kendilerini üvey evlat gibi kapsam dışı bırakıldığını belirtti.

 Milli Eğitim Bakanlığında Kamuda görev yapan genel idare hizmetleri, yardımcı hizmetleri, teknik hizmetler sınıfında görev yapan eğitim ve kamu çalışanlarının ortak taleplerini dile getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Teker, “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 18 gün kaldı. Bu süreçte iktidar ve iktidara aday siyasi partiler  ve cumhurbaşkanı adayları seçilmeleri halinde yerine getirecekleri taahhüt ve projelerini kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Eğitim çalışanları ve sendika olarak bu süreci yakinen izlediğimizde geleceğe dönük olarak açıklanan vaadlerde iki buçuk milyon memurun tamamını ilgilendiren ortak konularda bir tane düzenleme veya iyileştirme dahi olmadığı görülmektedir. Seçim süreci başladığı günden bu güne kadar emekli 12 milyon vatandaşımız bayram ikramiyesi ile sevindirilmiş, iki buçuk milyon memur buruk kalmıştır. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi bir buçuk milyon kamu çalışanına 3600 ek gösterge verileceği müjdesinde bile geriye kalan bir milyon devlet memuru üvey evlat gibi görülmüş kapsam dışında bırakılmıştır. Kamu da ücret adaletini sağlayacak memurlar arasında oluşan üvey evlat muamelesine son verilmesini istiyoruz” dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha