Oturkaçılar pazarında bulunan 19. yüzyılda yapıldığı öğrenilen tarihi han ilgi görüyor. Tarihi handaki çay evinin vazgeçilmez tadı olan süt geleneği de dört kuşaktır devam ediyor.
Tarihi handaki çay evini yirmi yıl önce devralan Mustafa Çalgan, gün de ortalama 40 litre süt satışı yapıyor.
Çay evi ile yerli birçok turistin de bu tadı tatmasına olanak sağlayan Çalgan, “Kışın daha çok süt satıyoruz. Yazın biraz satışlar duruyor. Tabi tarihi hanı ziyarete gelen turistlerimiz ile işlerimiz daha iyi oluyor. Bir yandan tarih ile iç içe oluyorlar bir yanda da dört kuşaktır devam eden geleneğimiz ile karşılaşıyorlar. Bu işletmeyi benden önce bir arkadaşım işletiyordu vefat edince bende kendisinden devraldım. Ömrüm yettiğince ben de bu geleneği devam ettireceğim. Müşterilerimiz özellikle geliyor” dedi.
Adıyaman’da tarihi mekanları gezmeye geldiğini ve her yıl tarihi hanı ziyaret ettiğini ifade eden Ömer Şahin ise “Adıyaman’ın kültürel yapısını seviyorum. Otantik mekanları çok. Burayı fotoğrafçılara tavsiye ederim. Bu tarihi çay evini geldiğimi de sürekli ziyaret ediyorum. Çünkü burası tarihi yapısının yanı sıra sütün satıldığı bir yer. Adıyaman’a gelmişken buraya uğramamak olmaz. Adıyaman’a gelen vatandaşların da burayı ziyaret etmesini istiyorum. Bura da hem çayın hem de sütün tadına baksınlar.” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha