21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Tapu Kadastro Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümü kapsamında, Kadastro İl Müdürü Zafer Türen, kadastro çalışanları ile birlikte Vali Aykut Pekmez’i makamında ziyaret ederek Kadastro Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Gerçekleşen ziyarette, kadastronun tarihçesi ve çalışmaları hakkında Vali Aykut Pekmez’e bilgi veren Türen şunları söyledi:

“Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde merkez teşkilatı ile birlikte 24 adet Bölge Müdürlüğü, 973 adet Tapu Müdürlüğü ve 81 adet Kadastro Müdürlüğü, 20 bine yakın personelle 25 milyon vatandaşımıza 9 milyon civarında işlem yaparak hizmet veren yaygın ve köklü bir kurumdur.”

Kadastro Müdürü Zafer Türen ve kurum çalışanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aykut Pekmez ise, Türkiye’nin köklü ve önemli kuruluşlarından birisi olan Tapu Kadastro Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, kadastro çalışanlarına başarılar diledi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha