Türkiye ve Suriyeli işadamları arasında ticari köprü olmak amacıyla Halepli işadamı Mustafa Süleymanoğlu’nun kurucular kurulu başkanlığını yaptığı dernek İstanbul’da faaliyete başladı. 

Suriye Türkmen İşadamları Derneği, Suriye’de ve Türkiye’nin kontrolünde olan bölgelerde ofisler şubeler açacak.

Derneğin Kurucu Başkanı Mustafa Süleymanoğlu, yaptığı açıklamasında,  2011 yılından beri Suriye'de devam eden iç savaş sebebiyle Türkiye'de faaliyet göstermekte olan Suriyeli iş adamları üzerinde yoğunlaştırarak yaşanan problemlere çözüm bulmak amacıyla çalışmalar gerçekleştireceğini belirterek,  ilk olarak üye çalışmalarına ağırlık vereceklerini  Suriyeli iş insanlarının yanı sıra Türkiye’den de üyelerin katıldığını ifade etti.

-“TİCARİ KÖPRÜ OLUŞTURACAĞIZ”

Süleymanoğlu, anadolu ile ortadoğu arasında köprü olduklarını vurgulayarak, şunları ifade etti:

“Kuruluş işlemlerimiz tamamlandı. Şimdi sıra ekonomik temeli artı değer üretmekte derneğimiz aynı zamanda gençlere yönelik eğitim projeleri yaparak ticari hayata kazanılmasını hedeflemektedir. Türkiye’de çeşitli sektörlerde yüzlerce Suriyeli İşadamı bulunmakta, hem 2011 öncesi hem de savaş şartlarından Türkiye’ye gelerek ticari faaliyette bulunan kesimi tek çatı altında toplayarak başta Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Bölgesi olmak üzere Suriye’ye ticari köprü olmayı hedefliyoruz. 

-“TÜRKİYE’NİN TANITIMINA KATKI SUNACAĞIZ”

Yine bizler arap iş dünyası ile olan bağlantılarımızı kullanarak hem Türkiye’de üretilen ürünlerin dış satımını gerçekleştirerek Türk ekonomisine katkı sağlayacağız. Türkiye’nin İstanbul merkezli ticari anlamda tanıtımına da destek olmak istiyoruz, İstanbul bütün İslam dünyasının kalbinin attığı bir şehirdir. Güzel hayallerimiz düşüncelerimiz var, Suriye Türkmen İşadamları Derneği kuruluşu ile bu alanda Türkiye’de kurulan en örgütlü meslek örgütü oldu.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha