Adıyaman'da camdan spor salonunun içine baktığı ve ömür boyu üyelik yapılan fotoğrafı sosyal medyada paylaşılan Suriyeli ayakkabı boyacısı Muhammet Hüseyin'e (12), kendiyle birlikte 4 yakını okula başlarken, ailesinden 2 kişi işe başlatıldı.
Geçtiğimiz günlerde Turgut Reis Mahallesi İstiklal Caddesi üzerindeki spor merkezine giden üyeler tarafından sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafta, Suriyeli ayakkabı boyacısı Muhammet Hüseyin'in camdan bakarak içeride spor yapanları izlemesi yer aldı.

Fotoğrafı gören işletme sahiplerinden Engin Doğan, Muhammet'i bulup, spor salonuna ücretsiz ömür boyu üye yaptı.
Sosyal medya ve habere konu olan 12 yaşındaki Muhammet Hüseyin, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte yaşadığı 3 akrabasıyla birlikte okula başlatılırken İşkur tarafından ailesinde bulunan 2 yetişkin ise işe yerleştirildi.
Olimpiyat Spor Merkezi'nde Muhammet Hüseyin'i ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve İşkur Müdürü Emin Yücekaya, hediye verdiler.

Muhammet'in spor alanında ihtiyaç ve sıkıntıları giderme adına elinden geleni yaptıklarını açıklayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Sosyal medyada fenomen haline gelen Muhammet kardeşimizin çekilmiş olan Adıyaman'da Olimpiyat Spor Merkezi önünde çekilmiş fotoğrafıyla ilgili biliyorsunuz spor dünyasının gündemine oturan bir fotoğraf karesi oluştu. Bizde Adıyaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak hem sosyal medyanın gelişimi etkinliğinden kendimize bir pay çıkartarak, özellikle gençlere çocuklarımıza spor alanıyla ilgili iletişime geçimimizi sağlayan farkındalık oluşturmak adına Muhammet kardeşimize Olimpiyat Spor Merkezi aracılığıyla ulaşarak, ailesiyle gerek Muhammet'in spor alanına yön vermesi ve diğer konularla ilgili ihtiyaç ve sıkıntıları giderme adına devletimizin sıcak yüzünü geçlerimize, çocuklarımıza veya kurumlarla iletişime geçemeyen gençlerimiz adına farkındalık yaratarak bugün Muhammet kardeşimize ulaşmış bulunmaktayız. Her zaman söylediğimiz gibi çok küçük dokunuşlarla çok büyük şeyleri halledebiliriz. Bu da onun en büyük örneği, ben bu anlamda özellikle Adıyaman'da spor camiasına katkılar sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal medyadan fotoğrafı paylaşan Ömer Yavuz ise “O anki hissi yaşamanızı isterdim. O an bende bilmiyordum, öyle bir şey olacağını içeride bende buranın müşterisiyim, çocuğu dışarıda görünce terlik ayağında, ayakkabı boyası sandığı sırtında üzüldüm. O anı yaşayarak herkesin yaşamasını istiyorum, çok şükür Olimpiyat Spor Merkezi sayesinde Türkiye genelinde yayıldı fotoğraf, sağolsunlar herkesin desteği oldu. Yani çok iyi bir şeye vesile olduğumu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya da “Suriyeli çocuğumuz okula başlamamış, 2006 doğumlu Muhammet gibi yanında 2 tane yeğeni, 4 kardeşi toplam 5 çocuğa ulaştık. Bu fotoğraf sayesinde hep beraber okula başlayacaklar. Onların kayıt işlemlerini başlattık, diğer konularda da destek olacağız. Eğitimde başlamış olacaklar, 4 çocuk Muhammet'in sayesinde okula başlayacaklar” diye konuştu.

Ailesinden iki kişiye istihdam sağladıklarını belirten İŞKUR Müdürü Emin Yücekaya, ”Biz Muhammet'i sosyal medyadan izledik. Aslında Mustafa beyin duyarlılığından öğrendik. Mustafa'nın talebi buraya gelip kayıt yaparak spor yapmak, bizim penceremizden çocuk işçi 2018 yılını da çocuk işçiliğini yılı olarak ilan ettik. Dolayısıyla Muhammet'in çalışma hayatından gitmesi gereken alana İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle temas kurduk. Muhammet, okula kazandırılacak, babası yaşlı olduğu için çalışabilir durumda değil. Ailesinden iki kişiyi istihdam edilecek. Biz işverenlerimizle Pazartesi'nden itibaren bizim de desteklediğimiz işbaşı eğitim programı kapsamında istihdamı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha