Adıyaman’da Adıyaman Kent Konseyi, Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı, ADİMDER, AGD, Bilgi Hikmet Derneği, Ensar Vakfı, Gökkuşağı, Hayat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İmam Hüseyin Derneği, Memur-Sen, Savfan-Der,Siret Derneği, TÜGVA, Türk Eğitim-Sen, Türkiye Diyanet Vakfı ve Yeni Dünya Vakfı üyelerinin oluşturduğu, Hazreti Safvan bin Muattal Platformu, Adıyaman Üniversitesinin adının Adıyaman Safvan Üniversitesi değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Demokrasi Parkı önünde toplan sivil toplum kuruluşları adına temsilcileri açıklamada bulunan  Sahabe-Der Başkanı İsmail Ergün, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in sahabelerinden biri olan Hazreti Safvan bi Muattal’ın kabrinin Adıyaman’da bulunduğunu söyledi.

Ergün, Hz. Ömer’in hilafet yıllarında anadolu coğrafyasına dönük gerçekleştirilen fetihler sonucu birçok sahabinin Anadolu’ya geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

‘’Bunlardan bir kısmı tekrar dönerken bazıları ise çıktıkları bu fetih yolunda şehit düşerek bu beldelerde kalmışlardır. Adıyaman’ımız da bu şerefe nail olan beldelerden birisidir. İçerisinde Hz. Peygamberin sahabelerinden birini misafir etmektedir. Anadolu’nun değişik bölgelerinde farklı sahabe kabirleri olduğu söylense de bunlardan iki tanesi kesinlik arz etmektedir. İstanbul’un manevi Fatihi Eyüb el-Ensarî  ile Adıyaman’ımızın manevi fatihi olan ve Samsat ile Kâhta arasında metfun bulunan Saffan bin Muattal hazretleridir. Hz. Safvân b. Mu’attal, Kur’an’da iffeti tescillenen ve iffetli olduğuna dair hakkında ayetler nazil olan aynı zamanda Hz. Peygamber efendimizin O’nun için, ‘’Ben O’nun hakkında hayırdan başka bir şey bilmiyorum’’ buyurduğu kimsedir. Binlerce kilometre uzaklardan vatanını terk ederek bu coğrafyaya hicret eden ve iman tohumlarını ekerek bir daha buralardan ayrılmayan örnek şahsiyet Hz. Safvân bin Mu’attal, bizler için manevi bir rehber olarak varlığını sürdürmektedir.’’

-‘’ HAZRETİ BİN MUATTAL’A HEM VEFA HEM DE DAVASINA HİZMET BORCUMUZ VAR’’

Adıyaman için çok önemli hizmetleri bulunan Hz. Safvân bin Mu’attal’a karşı hem vefa hem de davasına hizmet borcu olduğunu vurgulayan Ergün,  ‘’Bu itibarla henüz 10 yıllık bir geçmişi ile yeni bir üniversite olan Adıyaman Üniversitesinin adının ‘’Adıyaman Safvan Üniversitesi’’olarak değiştirilmesinin hem Sahâbi Efendimizin davasına hem de ilimizin tanınıp bilinmesine önemli bir katkısı olacağına inancımız tamdır. Bu bağlamda üniversitemizin Adıyaman Üniversitesi isminin “Adıyaman Safvan Üniversitesi” olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi kamuoyu ile bütünleştirmek adına düzenlediğimiz imza kampanyasını burada sizlerin huzurunda başlatıyoruz’’dedi.

Ergün, sembolik olarak başlattıkları kampanyanın il ve ilçelerde çeşitli ortam ve mekanlarda devam edeceğini belirterek, Adıyaman’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu ‘’Hazreti Safvan bin Muattal Platformu’’ olarak verdiğiniz destek, katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, kampanyamızın hayırlara vesile olmasını diliyoruz"dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından imza kampanyasını başlattı.
 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha