Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ve yaşanan sıkıntılı günlerin ülkemiz üzerinden dağılması temennisiyle Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Üyeleri tarafından 6 tane adaklık kurban kesildi.

-KURBAN ETLERİ VEFA DESTEK GRUBU ARACILIĞI İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILDI

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Yasin Barutçu, yaptığı açıklamasında, "Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları ve Platformu olarak bütün ülkemizi saran Koronavirüs belasından ülkemizden def edilmesi için islam dinimizin gereği olarak Peygamber efendimizin bir hadisi şerifi sadaka belayı def eder buyurmuş Peygamber efendimiz bizlerde Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları ve Platformu olarak platform başkanlarımızla birlikte 6 küçük baş kurban aldık. Adıyaman müftümüzü davet ettik sağolsun müftü hocamız geldiler müftü hocamızın dualarıyla birlikte 6 tane kurban kestik inşallah bu kurbanı koronavirüs belasının ülkemiz üzerinden defolup gitmesine vesile olur diye dua ediyoruz. Buraya gelen platform üyesi başkanlarımıza teşekkür ediyorum."dedi.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, tarafından okunan duaların ardından adanan 6 küçük baş hayvan kesildi. Kesilen kurban etleri Adıyaman Valiliği tarafından oluşturulan Vefa Destek Grubuna ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere teslim edildi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha