2006 yılından beri internet yayıncılığı yapan ve aynı zamanda Adıyaman’ın ilk haber sitelerinden biri olan Adıyamanlılar Net haber sitesi, düzenlediği bir programla köşe yazarları ile bir araya geldiler.

Tanışma ve istişare amaçlı gerçekleştirilen programın ev sahipliğini Simitçi Dünyası İşletme Müdürü Abdurrahman Akçal yaptı.

Köşe yazarların yoğun ilgi gösterdiği buluşmanın açış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Net Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yaşar sitenin 2006 yılından beri yayın hayatına devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlar evvela davetimize gösterdiğiniz ilgiden ve teşriflerinizden dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Adıyaman’ın ilk haber sitelerinden birisi olan Adıyamanlılar Net Haber Sitesi, bölücülük hariç bütün fikirlere açık, tarafsız ve objektif yayıncılığı ilke edindik. Fikirlerin, insan hak ve mahremiyetlerine girmeden, özgürce ifade edilmesinden ve tartışılmasından yanayız. Haber yönünden zengin olan sitemiz aynı zamanda sizlerin varlığı ile de niteliğini arttırmıştır. Bir aile olarak gördüğüm Adıyamanlılar Net’i sizlerle daha iyi ve daha güzele götüreceğimize inanıyorum. 40 civarında arkadaşımız yazı gönderiyor ve bunların bir kısmı da şehir dışında. Farklı görüşten arkadaşlarımız var, bunu zenginlik olarak görüyorum. Her köşe yazarı arkadaşımız, tespit, değerlendirme ve yorumlarını elbette kendi inisiyatifleri ile yazacaklardır. Ancak zaman zaman da olsa Adıyaman’ımızın önemli sorunlarını gündeme getirip çözüme ulaştırılması noktasında ortak tavır almamız benim temennilerim arasındadır. Eminim sizler de aynı düşüncedesiniz. Bu şekilde, yaşadığımız şehre karşı olan vazifelerimizi kısmen de olsa ifa etmiş oluruz diye düşünüyorum, tabi takdir sizlerin.
Çok istedikleri halde il dışında oldukları için aramızda olamayan arkadaşların iyi dilek ve selamlarını ileterek bizleri konuk eden Simitçi Dünyası İşletme Müdür Abdurrahman Akçal kardeşimize teşekkür ediyorum. Sitemizin daha iyi olması konusunda fikirlerinizi almak üzere sözü sizlere bırakıyorum.”

Daha sonra söz alan konuklar kendilerini tanıtarak gündemle alakalı görüşlerini paylaştılar.

Toplantıya müsait olup ta katılım sağlayan Adıyamanlılar Net Köşe Yazarları şunlar:

Yunus Yaşar, Ebubekir Aytekin, Sinan Temel, Mithat Solgun, Asım Öcal, Nazan Taştan Yapıcı, Şükrü Uysal, Ali Yılmaz, Celal Tırpan, Kerim Baydak, Bilal Karadağ, Necip Aydın, Fatma Ulubey, Erkan Demirel, Abdurrahman Akçal, Recep Esmer, Hidayet Özdemir, Ökkeş Uysal, Hacı Efendi Yaşar, Mehmet Fatih Yaşar.

Editör: Adıyaman Haber