3 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan Adıyaman Ziraat Odası seçimleri öncesinde Şevket Alagöz, adaylığını açıkladı.

Ekibiyle göreve geldiği vakit Adıyaman’da hizmetin çıtasını arttıracaklarını söyleyen Ziraat Odası Başkan adayı Şevket Alagöz, “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren sorunları bölgesel bazda ele alacağız. Yönetimimizle birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Ziraat Odası’nda hizmet noktasında eksiklikler gördüğümüz için aday oldum” dedi.

Göreve geldiği gün hayata geçireceği projelerden bahseden Şevket Alagöz, şunları kaydetti; “Cenabı Allah nasip eder çiftçilerimiz de bize teveccühü gösterirlerse şeffaf bir yönetim anlayışı ile Ziraat Odası’nı yöneteceğiz. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren sorunları bölgesel bazda ele alacağız. Yönetimimizle birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Ziraat Odası’nda hizmet noktasında eksiklikler gördüğümüz için aday oldum. Örneğin Çelikhan ilçemiz ve köylerimiz için yeni projeler üretmeliyiz. Yetkililer ile çiftçilerimiz arasında lokomotif görevini yerine getireceğiz. Çelikhan’da tütün dışında hiçbir şey yok. Aynı zamanda bu ilçede tütünün alternatifi de yoktur. Son zamanlarda tütünün para etmemesinden dolayı 2017 yılında üretilen ürünler bile halen satılmamıştır. Bu gibi sorunların çözümü için Ziraat Odası girişimde bulunabilirdi. Çiftçilerimiz halen, “Bu tütünlerimizi satabilirmiyiz” diye düşünmekteler. Göreve gediğim zaman ekibimle birlikte zaman zaman köylerimize ziyaretler gerçekleştireceğim. Ve bu ziyaretlerde çiftçilerin sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceğim. Adıyaman’da çiftçilerimizin hükümetimizden beklentileri var. Çiftçiler ürünlerini satarken vergisini ödemek istiyor. İşte bu noktada Ziraat Odası gerekeni yapabilirdi. Ancak bu konuda yeterince bir işlevin yapıldığını düşünüyorum. Adıyaman’da tütün üreticilerin sorunlarının çözümü için bir basın açıklaması düzenlemiştik. Yapmış olduğumuz toplantılar sonrasında bir platform kurma kararı almıştık. Bu platformun içerisinde bizzat bende yer almıştım. O dönemde Adıyaman merkezde bir basın açıklamamız olmuştu. Daha sonrasında platform içerisinde yer alan kişiler Ankara’ya gitmişlerdi. Bu ziyaretlerde tütünün öneminden bahsetmiştik. İlgili bakanlarla yapmış olduğumuz görüşmede tütünün hiçbir şekilde alternatifi olmayan bir ürün olduğunu ifade etmiştik. Bugün tütünün Adıyaman için çok önemli bir ürün olduğunu her yerde söylüyoruz” 

Ziraat Odası’nın çiftçiler açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu bildiren Alagöz; “ÇKS konusunda da halkımıza kolaylıklar sağlayacağız. Vatandaşın yorulmadan evraklarını bir kurum içerisinde yapmasını için girişimde bulunacağız. Bugün ise insanlarımız evraklarını hazırlarken, bayağı zaman harcıyorlar. Bütün muhtarımızı Ziraat Odası’nda misafir ederek, bütün ÇKS dosyalarını orada mühürleyeceğiz. Bu şekilde çiftçilerimiz zaman kaybetmeden işlemlerini yapmış olacaklar. Seçim sonuçları ne olursa olsun çiftçimiz kazanacaktır” diye konuştu.

Editör: Adıyaman Haber