Eğitim İş Adıyaman Şube Başkanı Bülent Şener, yaptığı açıklamada, 28 Mayıs salı günü Adıyaman İli Besni İlçesi Atatürk Ortaokuluna gelen mahalle muhtarı C.A. bahçede resim sergisi düzenleyen öğretmenlerin kıyafetlerini eleştirerek tepki gösterdiğini ifade etti.

Şener, şöyle ifade etti:

“Siz nasıl öğretmensiniz? Kılık kıyafetinize bir bakın siz nasıl tiplersiniz böyle? Birazdan kaymakam gelecek, hepinizi kaymakama söyleyeceğim hizaya çektirip azarlatacağım” şeklinde fırça atma girişiminde bulunmuştur. Öğretmenler de “Bizim kılık kıyafetimiz mevzuata uygundur. Bir şikayetiniz varsa idareye bildiriniz. Bu konuda öğretmenleri uyarmak sizin yetki alanınızdaki bir konu değildir” diyerek güvenlik görevlisinden muhtarın uzaklaştırılmasını talep etti. Okulun 10 öğretmeni ve güvenlik görevlisi tarafından tutanak tutulmuştur. Daha sonra ilçede temsilciliği bulunan eğitim iş kolu sendikaları Eğitim İş, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen bir araya gelip kaymakamlığa başvurarak adı geçen muhtar için resmi işlemin yapılmasını talep etmişlerdir. Hem Besni Kaymakamı Ahmet Gencer hem de Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü yetkilileri olay karşısında üzüntülerini dile getirmişlerdir. Kaymakamlık olarak resmi işlemlerin başlatılacağı bilgisi edinilmiştir.”

Sendikalar ilgili kişi hakkında gereğinin yapılıncaya kadar konunun takipçisi olacaklarını ancak bu olayın münferit bir olay gibi algılanmasına da müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Sorun mahalle muhtarının bu yaptığı eylemden ötürü ceza alıp almaması değildir. Sorun öğretmene hakareti kendinde hak gören zihniyetin değiştirilmesidir. Eğitim İş olarak özellikle son yıllarda giderek artan öğretmene şiddet olaylarının artmış olmasından dolayı kaygı duyuyoruz. Öğretmenin itibarının sistemli olarak azaltıldığı bir sürecin sonucunda bu türden olayların artması kaçınılmazdır. Hiç kimse öğretmeni aşağılayacak bir girişimi kendisine hak görmemelidir. Eğitim İş’in mücadelesi günü birlik çözümlere odaklı değildir. Eğitim İş öğretmene şiddet son buluncaya ve öğretmenin itibarının hak ettiği yere gelinceye kadar mücadelesini sürdürecektir.”ifadelerini kullandı. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha