Adıyaman Belediyesi ve TÜGVA öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe katılan usta şair ve yazar Senai Demirci, Adıyamanlılara 15 Temmuz’un bilinmeyen öyküsü’nü anlattı.

Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Nurullah Naci Kalkancı, Milletvekili Adnan Boynukara Belediye Başkanı F.Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Davut Kulalar, Alay Komutanı Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, İl milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Usta Şair Senai Demirci Beyfendiyi şehrmizde görmekten mutluluk duyuyoruz, 15 Temmuz ruhunu bizlere tekrar hatırlattığı için kendisine hemşehilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Şair Senai Demirci ise yaptığı konuşmada, “Adıyamanlılarla olmaktan çok mutluyum. Bu organizasyonu gerçekleştiren Başkanımız Hüsrev Kutlu Beyfendiye ve emeği geçen herkese  teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa başlayan Demirci, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bestelediği şiirleri seslendirdi.15 Temmuz kahramanları ve şehitlerin hayat hikayeleri anlatılırken seyircilerde göz yaşlarını tutamadı. Davetliler tarafından büyük beğeni toplayan şiirler, yoğun alkış aldı.

Program sonunda Başkan Kutlu, Demirci’ye dokuma seccade hediye etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha