Şırnak'ın Küpeli Dağı Görmeç Bölgesi'nde geçen Pazartesi günü arazi arama ve taraması sırasında, PKK'lı teröristlerin araziye tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaralanan 3 askerden evli 3 çocuk babası Tankçı Uzman Çavuş Musa Vuruşkan, Şırnak'taki ilk müdahalesinin ardından helikopterle Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Tedaviye alınan Uzman Çavuş Vuruşkan, bu sabah yaşam mücadelesini kaybedip şehit oldu. Şehit olan Uzman Çavuş Vuruşkan'ın cenazesi kargo uçağıyla Adıyaman Havalına getirildi.

Şehidin cenazesini burada Vali Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ve Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkç,  Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ve eşi, babası ve annesi ile yakınları karşıladı. Vali Abdullah Erin, şehidin babası Mehmet Vuruşkan'ın elini bırakmadı.

Cenaze getirildiği esnada fenalaşan amcası Cafer Vuruşkan, hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından tedaviye alınırken, Uzman Çavuş Vuruşkan'ın cenazesi, memleketi Gölbaşı İlçesi'ne bağlı Hamzalar Köyü'nde yarın düzenlenecek törenle toprağa verilmek üzere Gölbaşı Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha