-UYGULAMA ESNAF VE VATANDAŞIN DESTEĞİ İLE DEVAM EDİYOR

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şehir merkezinde düzenli bir trafik akışının sağlanması için, Gölbaşı, Atatürk, 9 Eylül, Eski Kahta, Cumhuriyet, Zeytindalı ve Harıkçı caddelerinde 'kısa süreli park uygulaması' esnaf ve vatandaşın desteği ile devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, İl Trafik Komisyonu'nun kararına göre, araç ve  yaya yoğunluğunun fazla olduğu merkezi caddelerde duraklama süresi 10 dakika olarak belirlenirken; vatandaşların gündelik iş ve işlemlerinin uzun sürmesi halinde dörtlüleri yakmak suretiyle görevli ekiplerimiz ve yaya devriyelerimiz tarafından araç duraklama süresinde gerekli kolaylık sağlandığı anımsatıldı.

-CEZA UYGULANAN ARAÇ SAYISI YÜZDE 89 ORANINDA AZALDI

Uygulama ile şehir merkezinde park cezası uygulanan araç sayısı 7 Kasım 2019 tarihinden itibaren kurallara uyan sürücülerin sayesinde bir önceki döneme  göre bin 757'den 183'e düşerek yüzde 89 oranında azalış gösterildiği vurgulanan açıklamaya göre, şöyle devam edildi:

"Hassasiyet ve özveri ile hayata geçirilen bu uygulamada; şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu giderilerek ulaşım süresi yüzde 54 oranında kısalırken daha önce şehir merkezinde Atatürk Caddesi Valilik Kavşağından, Gölbaşı Caddesini kullanarak Ünal Petrol Kavşağına gidebilmek 18-24 dakika  arasında zaman alırken, uygulama sayesinde 11-13 dakika arasında ulaşım imkanı sağladı. Bu durum başta, hayati öneme haiz hasta ve yaralıların merkezi bölgelerden hastanelere intikali, kolluğa ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza polis araçlarının çok daha kısa sürede ulaşması olmak üzere vatandaşımıza zaman ve ekonomi yönünden olumlu katkı sağladı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü olarak trafikle ilgili herhangi bir aksaklığın yaşanmaması adına uygulamamız hassas ve yoğun gayret sarf edilerek takip edilmektedir. Vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edecektir."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha