Adıyamanda Sabah Namazı buluşmaları devam ediyor.

Hayırsever Mehmet Ulum tarafından her hafta farklı bir camide gerçekleştirilen Sabah Namazı buluşmaları programı bu hafta Mimar Sinan Mahallesinde yer alan Mahmut Gürbüz Camiinde gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Mehmet Ulum, Sizlerinde bildiği gibi sabah namazı ve yatsı namazı çok kıymetli bir namazdır. 
Peygamber  Efendimiz (s.a.v) bir hadislerinde şöyle buyuruyor, “Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa sanki gecenin yarısını ihyâ etmiş gibidir. Üstüne sabah namazını da cemaatle kılan kimse ise bütün geceyi namaz kılarak geçirmiş gibidir.” Sabah ve yatsı namazları ise diğer namazlara göre günün daha zor ve yorgun anlarında kılınmaları itibariyle daha kıymetlidir. Müslümanlar sabah ve yatsı namazlarını, hastalık ve yolculuk gibi sıkıntılı durumlarda, nefislerine zor gelse de eda etmeye çalışmalıdır. Münafıklar ve imanın kalplerine tam olarak oturmadığı kimseler ise namaza, özellikle de sabah ve yatsı namazlarına ehemmiyet vermez ve bunları geçiştirirler, bu konuda kendilerince mazeretler üretirler. Allah Rasülü (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde;” Münafık kimseye sabah ve yatsı namazlarından daha ağır gelen bir namaz yoktur. Eğer mü’minler bu iki namazdaki fazileti bilselerdi, sürünerek te olsa mutlaka cemaate gelirlerdi.”buyurur. (Sahih-i Buhari, - Müslim) Sabah namazının önemi hakkıdaki başka bir rivayette; “Sabah namazını kılan kimse, Allah’ın zimmeti altındadır. Allah’ın zimmeti altında olan birisi hakkında korkun (ona ilişmeyin).” denilmektedir. Allah Rasülü (s.a.v)in sabah namazının sünnetini dahi, yolculukta veya hastalıkta bile asla terk etmediği rivayet edilmektedir. (Câmius-Sağrîr) Bir hadislerinde Peygamber efendimiz (s.a.v) sabah namazının sünneti hakkında “Üzerine güneşin doğup battığı her şeyden hayırlıdır.” demişlerdir.Öyle ise bizler de O’nun (s.a.v) ümmetleri olarak beş vakit namaza olduğu sabah ve yatsı namazlarına özel bir ehemmiyet vermeli ve uyuşukluk göstermemeliyiz. Namazlarımızı camide, cemaat ile beraber kılmaya çalışmalııyız. Mahşerin karanlıklarını aydınlatacak ve bize şefaatçı olacak namazlarımızı terk etmemeliyiz dedi.

Ulum, şöyle devam etti:

Bizlerin gayesi kardeşlerimizle hep bir arada birlik ve beraberlik şuuru için sabah namazını evlerde değil de, camilerde cemaat ile eda edip 27 derece daha fazla sevap almak için çeşitli etkinlikler yapıyoruz.Bu Hafta 10. Pazar Sabah Namazı Buluşmamızı Mahmut Gürbüz Camisinde gerçekleştirerek güzel bir tanışma kaynaşma oldu.Her hafta farklı bir camimizde  farklı hocalarımız ile cemaatimize sohbet ilahi programı tertipleyip daha sonrasında çorba ikramımız oluyor.Bu Hafta bizlere sohbeti ile katkı sunan değerli Malazgirt Cami İmam Hatibi Necmettin Ekinciİ hocama  camisinde bizleri misafir eden Mahmut Gürbüz Cami İmamına ve kıymetli cemaatimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun diyerek sözlerini tamamladı.
Cami İmamı ise yaptığı açıklamada ise bu yapılan çalışmanın birlik ve beraberliğimiz için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.Rabbim bu organizeyi tertipleyen emeği geçen ümmetin birlik ve beraberliği için  çorba ikramına sponsor olanlardan sohbeti ile bizleri ihya eden meslekdaşıma çok teşekkür ediyorum

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber