Rektör, Turgut, mesajıda, 24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını kabul ettiği günü, 1981 yılından itibaren, her yıl, hep birlikte "Öğretmenler Günü" olarak kutlandığını kaydetti.

Eğitim ve öğretim çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen, insanı değerli kılan, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreç olduğunun altını çizen Rektör Turgut, şunları ifade etti:

"Bu süreç, memleketini ve milletini sahiplenecek evlatlarımızı yetiştirecek, onlara bu değerleri aşılayacak ve yol gösterecek öğretmenlerimizle güçlü yarınlara ulaşabilecektir.

Ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağı, istikbale güvenle bakan bir gençliğin varlığıdır. Bu gençlik, İstanbul’u fetheden o güzel komutan Fatih Sultan Mehmet ile birlikte Akşemsettin’i de anar. Osman Gazi’yi Şeyh Edebali ile birlikte yad eder, onların manevi huzurunda saygıyla eğilir. İşte her zaman övündüğümüz, gurur duyduğumuz bu gençliği, adeta bir fidanın büyümesini beklemek gibi sabır ile, büyük bir gayret ve özveri ile ilmik ilmik dokuyarak öğretmen yetiştirir. İnsan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigâne kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, Başöğretmen Atatürk’ün öğretmenlere yüklediği bu sorumluluğun ve değerin bilincinde olan, muasır medeniyetler hedefimize ulaşmamızı sağlamak için, ülkemizin her köşesinde hiçbir şekilde yılmadan, yorulmadan, bu kutsal görevi özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adayı öğrencilerimizin ve bilimsel araştırmalar yaparak çağdaş bir dünya için çalışan Üniversitemiz öğretim üyelerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum.

Ayrıca, başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete göç etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha