Rektör Turgut, mesajında, ruh sağlığı konusunda kamu bilinci oluşturmanın ve bu süreçte ruhsal bozukluklara karşı koruyucu çalışmalar yapılmasının önemine değindi.

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından ilk kez 1992 yılında kutlanan 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde ülkelerin ve dünyanın ruh sağlığı sorunlarının, ruh sağlığı politikalarının toplumun ve kamuoyunun gündemine taşınması, farkındalık oluşturulmasının ve çözüme kavuşturulmasının amaçlandığını kaydeden Rektör Turgut, şunları kaydetti:

"Öncelikli hedef, ruh sağlığı konusunda kamu bilinci oluşturmak ve bu süreçte ruhsal bozukluklara karşı koruyucu çalışmaların ve tedavi hizmetlerinin tanıtılmasını ön plana çıkarmaktır. Ruhsal hastalıklar sanılanın aksine toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur ve sanılandan daha sık görülürler. Sıklığı ve yaygınlığı giderek artmakta toplumun her kesimini etkilemektedir. Ruhsal hastalıklar tedavi edilmediklerinde sonuçları hem bireyi hem de toplumu etkiler ve çeşitli kayıplara yol açabilir. Günümüzde insanların yüzde 25’i her dört kişiden biri yaşamlarının bir döneminde ruhsal hastalıklardan etkilenmektedir. 75 yaşına gelmiş kişiler arasında herhangi bir ruh hastalığı yaşamış olanların oranı %50,8’i bulmaktadır. Sevgi, saygı, güven, değer, kapsayıcılık duyguları ile dolu, nice sağlıklı, mutlu, umutlu 10 Ekim’ler dileğiyle, Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlu olsun."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha